.Στουρνάρας: Αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει κόσμος


Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την είσπραξη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως «αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει ο κόσμος».

Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (και καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα) η διάταξη που επιτρέπει την πλήρη αποκρατικοποίηση των στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ.  

Από το νομοσχέδιο για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, αποσύρθηκε η διάταξη (άρθρο 3 παρ. 3) που υπήγαγε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όλα τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων που υπάγονται εξ ολοκλήρου σ' αυτά.

Υπενθυμίζεται πως η διάταξη είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η περιγραφόμενη περιουσία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεταβιβαζόταν «χωρίς αντάλλαγμα» στο Ταμείο, το οποίο προωθεί την αποκρατικοποίηση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε άμεση καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, με εισαγωγή και κριτηρίου υψομέτρου για τους δικαιούχους παράλληλα με τα υφιστάμενα γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.