.Στο δρόμο αύριο τα άτομα με αναπηρία για συντάξεις, επιδόματα


Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των ατόμων με αναπηρία στην αυριανή κινητοποίηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που θα πραγματοποιηθεί σε 37 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα, παράλληλα με άλλες 36 πόλεις, θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Ο λόγος της κινητοποίησης αφορά περισσότερα από 70.000 ΑμεΑ, που όπως δήλωσε ο κ. Βαρδακαστάνης είναι επί μακρό χρονικό διάστημα, μέχρι και 14 μήνες, στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ και των οποίων η σύνταξη και το επίδομα έχει ανασταλεί μέχρι να γίνει η επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ χαρακτήρισε τα ΚΕΠΑ ως «μια δημοσιονομική-κοινωνική γκιλοτίνα» και μίλησε για «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».
Η Συνομοσπονδία ζητάει την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας αναδρομικά, από την ημερομηνία αίτησης για επανεξέταση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.