.Συμφωνία της Aegean με την MIG για την εξαγορά της Olympic Air


Στην αεροπορική εταιρεία Aegean περνά η Olympic Air. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την αεροπορικήαγορά, δύο ελληνικές εταιρίες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον σκληρό ανταγωνισμό που επικρατεί στο χώρο. 

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Aegean και η Marfin Investment Group συμφώνησαν στην πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean, αντί του ποσού των 72 εκατομμυρίων ευρώ με τμηματική καταβολή των μετρητών. 

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean. Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. 

Οι διοικητικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου με γνώμονα την ακόμη καλύτερη κάλυψη των αναγκών των επιβατών τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από τις Αρχές Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θα προσδιορισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της. Η συναλλαγή δεν διαφοροποιεί την σημερινή μετοχική βάση της Aegean.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.