.Η Γερμανία εισέρχεται επισήμως σε ύφεση


Ο ρυθμός ανάπτυξης της Γερμανίας αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, όπως επισημαίνεται στη μηνιαία έκθεση οικονομικών εξελίξεων, μηνός Οκτωβρίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η βιομηχανική δραστηριότητα της κυριότερης ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε ισχυρή κατά το μήνα Σεπτέμβριο, υπογραμμίζεται στην έκθεση. "Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ωστόσο, η Γερμανία θα βιώσει μια καθαρή οικονομική επιβράδυνση".

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η επιβράδυνση αυτή οφείλεται στην αδυναμία που εμφανίζουν άλλες οικονομίες της ευρωζώνης.
Στην ίδια έκθεση γίνεται επίσης λόγος για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που εκπονεί το Ινστιτούτο "IFO", ο οποίος υποχώρησε, για πέμπτο κατά σειρά μήνα, το Σεπτέμβριο.

Πρόσφατα, η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε τις προβλέψεις της σχετικά με την οικονομική πορεία της χώρας, εκτιμώντας ότι θα καταγραφεί ανάπτυξη 0,8% έναντι 0,7% που προέβλεπε έως τώρα.

Αντιστοίχως, όμως, το Βερολίνο αναθεώρησε και τις προβλέψεις του σχετικά με το 2013, εκτιμώντας ότι θα σημειωθεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 1% έναντι 1,6%, που εκτιμούσε έως τώρα, εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη και της επιβράδυνσης που εμφανίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.