.Στο επίκεντρο το νέο πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων



Στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα, καθώς αναμένεται η παρουσίαση ενός νέου προγράμματος για την επαναγορά κρατικών ομολόγων, για να βοηθηθούν οι χώρες που βρίσκονται υπό την πίεση των αγορών, όπως η Ισπανία.

Οι όροι για την επέμβαση της ΕΚΤ, τους οποίους αναμένεται να περιγράψει ο Μάριο Ντράγκι κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Φρανκφούρτη στις 15.30 ώρα Ελλάδος , θα προσδιορίσουν εάν η Ισπανία θα ζητήσει επισήμως οικονομική βοήθεια. 

Στη σύνοδο της ΕΚΤ θα παραστεί και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ευρωπαίοι πολιτικοί παρακολουθούν περιστασιακά τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αλλά δεν παρίστανται στη συνέντευξη Τύπου που συνηθίζει να παραχωρεί κατόπιν ο επικεφαλής του ιδρύματος που είναι αρμόδιο για τη νομισματική πολιτική.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν στη συζήτηση για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσαν  πηγές που μετείχαν σε συνάντηση της Μέρκελ και στελεχών του κόμματός της.

Ο Βάιντμαν αντιτίθεται στα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά χρέους χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού, λέγοντας ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.