.Ευ. Βενιζέλος: "Αυτονόητες" οι τακτικές συναντήσεις των "τριών αρχηγών


«Είναι δυνατό να μην υπάρχουν τακτικές συναντήσεις των αρχηγών των τριών κομμάτων, δηλαδή να μην ενημερώνεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το πώς ενεργεί η κυβέρνηση; Διότι οι κυβερνήσεις σ' ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, υπάρχουν επειδή στηρίζονται στην εμπιστοσύνη της Βουλής. Η πλειοψηφία της Βουλής που στηρίζει, με την εμπιστοσύνη της, την κυβέρνηση, είναι τρικομματική», υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας ανοικτά τη δυσαρέσκεια του γιατί δεν αποδέχθηκε το αίτημά του ο Α. Σαμαράς.

Τόνισε ότι θα έπρεπε οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι να είναι καλύτερα συντονισμένοι, αφού θα έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με την τρόικα (σ.σ. τη Δευτέρα, θα συναντηθεί με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος), ενώ σε ότι αφορά και την κριτική ή τις παρεμβάσεις που κάνει το ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

 «Είναι δυνατό να καθόμαστε σιωπηλοί και να πληρώνουμε την ευθύνη και να μη μπορούμε να μετάσχουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από μια υπόδειξη, μέσα από μια προτροπή, μέσα από την άσκηση ελέγχου;

 Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ρόλος των δυο μικρότερων εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι να παρακολουθούν μια μονοκομματική κυβέρνηση ν' ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλα λάθη, με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για τον απλό πολίτη, κάνουν λάθος».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν έχει αλλάξει γραμμή και δεν θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος ή να μπουν στην κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 
Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στη διαφωνία του με οριζόντια μέτρα και τόνισε ότι προβλέπεται, λόγω της ύφεσης, η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.