.Μήνυμα Δημάρχου για τους 26ους Πανελληνίους Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων


H πατρίδα μας είναι η χώρα που γέννησε τον Αισχύλο, το Σοφοκλή και τον Ευριπίδη, τον Αριστοφάνη και το Μένανδρο. 
Είναι ο τόπος που φιλοξενεί στα χώματά του το θέατρο της Επιδαύρου, του Διονύσου και τόσα ακόμη. Ένας τόπος με τεράστια και απαράμιλλη θεατρική κληρονομιά. Το θέατρο έχει σημαδέψει τη μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας. 

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα δίδαξε, ενέπνευσε, διαπαιδαγώγησε και διασκέδασε όλες τις γενιές των Ελλήνων. Στάθηκε πάντα, και κυρίως στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα και το λαό μας, σταθερό σημείο αναφοράς. 

Συνδέθηκε με περιόδους ακμής και παρακμής, πολέμων και εθνικών καταστροφών, εποχών εθνικής ανάτασης και μεγάλης ακμής για το έθνος των Ελλήνων. Υπήρξε καταφύγιο, συντροφιά, εγερτήριο και λυτρωτικό ερέθισμα για κάθε Έλληνα, μορφωμένο και μη, πλούσιο ή φτωχό, ηλικιωμένο ή νέο, στη χαρά , στη λύπη, στην προσμονή, στην απογοήτευση, στην Ειρήνη και στον πόλεμο.

Στους 26ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζωγράφου, συμμετέχουν ερασιτεχνικοί θίασοι από πολλά μέρη της Ελλάδας, που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό.
Δίνουμε σκηνή και λόγο στους ανιδιοτελείς εραστές της τέχνης, στους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, χορογράφους και τεχνικούς, που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα στo θέατρο τoυ Δήμου μας.

Μάλιστα εφέτος, στο πρόγραμμα μας και εκτός συναγωνισμού, συμμετέχει και η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης 18 ΑΝΩ. Στηρίζουμε και εμψυχώνουμε τα παιδιά αυτά, παιδιά με ευαισθησίες και ικανότητες, που αγωνίζονται να κερδίσουν τη θέση τους στη ζωή. 

Τιμούμε τη μεγάλη και πολυετή προσφορά της Μονάδος Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ – Ψ.Ν.Α. και της επιστημονικά υπεύθυνης κας Α. Μάτσα, η οποία προσφέρει πολύτιμο και άρτιο έργο, με σημαντικό αποτέλεσμα .
Αναθέσαμε την ευθύνη της κριτικής επιτροπής των αγώνων σε έναν άξιο συμπολίτη μας, το σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Παπαγεωγίου. 

Ένα μεγάλο θεατράνθρωπο, που μαζί με την κυρία Λήδα Πρωτοψάλτη δημιούργησαν εδώ και 40 χρόνια το θέατρο Στοά, ένα κέντρο πολιτισμού, προσηλυτισμού θα έλεγα, στη θεατρική τέχνη για όλη την Αθήνα. Το θέατρό τους, έγινε πανελλήνιο σημείο αναφοράς και διαφήμισης για την πόλη μας και το πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων της.

Ας μου επιτραπεί, κλείνοντας, να αφιερώσω τους εφετινούς 26ους Θεατρικούς Αγώνες στη μνήμη και την καλλιτεχνική προσφορά του Χρύσανθου Μποσταντζόγλου, γνωστού ευρύτερα με το ψευδώνυμο Μπoστ. Του σκιτσογράφου, του γελοιογράφου, του θεατρικού συγγραφέα, του ζωγράφου. 

Ενός πολυπράγμονα και πολυτάλαντου δημιουργού, ο οποίος κατέκτησε ένα εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο ύφος στο έργο του. Ενός Πνευματικού Ανθρώπου, που η συνειδητή ανορθογραφία του τονίζει διαχρονικά τις «ανορθογραφίες» της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής καθημερινότητας μας.

Ευχαριστώ, θερμά, όλους τους συντελεστές των 26ων Θεατρικών Αγώνων και ας θαυμάσουμε το ταλέντο τους που θα λάμψει τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Ζωγράφου.

Κωνσταντίνος Καλλίρης
Δήμαρχος Ζωγράφου

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.