.Πυρετώδεις διεργασίες εν όψει του Eurogroup


Εντείνονται οι διεργασίες στην Κυβέρνηση ένα μόλις 24ωρο πριν το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συνάντηση αυτή την ώρα στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και στις 8μμ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. 
Το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, θα δώσουν αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters, ωστόσο επισημαίνεται ότι η καταβολή των 44 δισ. ευρώ θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου εφόσον η χώρα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.
Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα το αυριανό Eurogroup εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων των πιστωτών, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση, η απόφαση θα μπορούσε να αναβληθεί. 
Την ίδια στιγμή, επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προσδοκά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το αυριανό Eurogroup, σύμφωνα με τον Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπο του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν. 
Ερωτηθείς αν είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε λέγοντας ότι αύριο το απόγευμα η τρόικα θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. 
Ανέφερε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,  εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup.

Εξ άλλου το Βερολίνο επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε νέα μερική παραγραφή του ελληνικού χρέους. 
«Η θέση μας δεν άλλαξε. Μια παραγραφή του χρέους είναι για μας αδιανόητη», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε, προσθέτοντας πως δεν θα μπορέσει να υπάρξει τελική απόφαση αύριο για τεχνικούς λόγους, καθώς, όπως εξήγησε, ορισμένα κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό, πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε νέα συμφωνία αρωγής προς την Ελλάδα, εξήγησε η Κότε.

Εν τω μεταξύ, άτυπη συνάντηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, συγκάλεσε σήμερα το Βερολίνο, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας. Αρνήθηκαν την πρόσκληση ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.