.ΠΟΕ-ΟΤΑ: μόνο 20-30 δήμοι απέστειλαν λίστες διαθεσιμότητας υπαλλήλων


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτοί οι 20-30 δήμοι είναι όσοι δεν θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφού δεν καλούνται από την κεντρική Διοίκηση να μετακινήσουν υπαλλήλους.
Την ίδια ώρα, 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε προκειμένου να εκφραστεί συμπαράσταση στους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση κατά του γερμανού πρόξενου, η Δ. Σπανού από την ΑΔΕΔΥ σημείωσε ότι εκατό χρόνια μετά την κατοχύρωση της μονιμότητας πάμε για μια νέα πλατεία Κλαυθμώνος.

Εκ μέρους της ΔΟΕ ο Λ. Νικολάρας υποστήριξε ότι η χώρα κατρακυλά καθημερινά στην αντιδημοκρατική εκτροπή και όσον αφορά στις συλλήψεις των συνδικαλιστών έκανε λόγο για «γκανγκστερικές απαγωγές».

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς – όπως ειπώθηκε επανειλημμένως – είναι «όλοι υπό απόλυση».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, ζήτησαν εκ νέου από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να μην αποστείλει τα στοιχεία του προσωπικού στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και επέμειναν πως η ρύθμιση «δεν θα περάσει».

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα χρονικά όρια εφαρμογής του νόμου, συνεχίζοντας το διάλογο με τους αιρετούς, τονίζοντας ότι πρέπει να τεκμηριωθεί το επιχείρημά της «ότι δεν πρόκειται να προβεί σε απολύσεις αλλά σε μετακινήσεις».

Από το πρωί εργαζόμενοι του δήμου κατέλαβαν για ακόμη μία φορά το κτήριο της οδύ Λιοσίων. Συνολικά, σήμερα γενικεύτηκαν οι καταλήψεις κτηρίων και υπηρεσιών των δήμων ανά την Ελλάδα.

Οπως γνωστοποιήθηκε, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τετάρτη στις 10 το πρωί.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.