.Επαναγορά ομολόγων στο 25% προτείνει η Γερμανία


Με πρόταση που κατέθεσε στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για το Eurogroup, η Γερμανία θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την επαναγορά από την Ελλάδα του 50% των υφιστάμενων ομολόγων από ιδιώτες επενδυτές στο 25% της αξίας τους, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η υλοποίηση της πρότασης αυτής θα σήμαινε ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα έχαναν εκ νέου μεγάλο ποσοστό της επένδυσής τους, μετά και το προηγούμενο PSI, την ίδια στιγμή που οι χώρες της ευρωζώνης θα διατηρούσαν το 100% του κεφαλαίου τους.

Θα σήμαινε επίσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μία σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους κατά 11% περίπου του ΑΕΠ, καθώς ακόμα και μετά το PSI υπάρχουν ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αξία που ισοδυναμεί με το 30% του ελληνικού ΑΕΠ.

Η γερμανική πλευρά υποστηρίζει ότι τα 7,5 δισ. που απαιτούνται για την επαναγορά των ομολόγων μπορούν να καλυφθούν ισόποσα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα, μέσω των κερδών που θα αποκτήσει από τα ελληνικά ομόλογα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.