.Συνεχίζεται η αιματοχυσία


Ένας Παλαιστίνιος τοπικός διοικητής της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, σκοτώθηκε όταν η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε, για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο, πολυώροφο κτήριο στην πόλη της Γάζας, το οποίο στεγάζει το τηλεοπτικό κανάλι της Χαμάς, αλλά και τα συνεργεία των δικτύων Αλ Αραμπίγια και Sky News. Επιπλέον, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από επιδρομή στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα να ανέρχεται πλέον σε 101ναν ο αριθμός των νεκρών (98 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί) κατά τις έξι ημέρες της αιματοχυσίας.
Παράλληλα ο λιβανικός στρατός αποσυναρμολόγησε σήμερα δύο πυραύλους στο νότιο Λίβανο, οι οποίοι σύμφωνα με πηγές της λιβανικής ασφάλειας, προορίζονταν για το Ισραήλ.
Ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ σημείωσε σήμερα ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας και να άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού αυτού εδάφους με αντάλλαγμα μια εκεχειρία, την οποία, όπως σημείωσε, επιζητεί η ισραηλινή κυβέρνηση.
"Δεν τασσόμαστε εναντίον της ηρεμίας (εκεχειρίας). . . αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες αξιώσεις. . . συνοπτικά, να σταματήσουν τα ισραηλινά φονικά και η επίθεση. . . και να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας", σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο.
"Η Αίγυπτος ζήτησε από τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους και απευθείας από το Ισραήλ να εργαστούν για να επιτευχθεί η ηρεμία. Αυτοί (οι Ισραηλινοί) επιτέθηκαν και ζήτησαν την ηρεμία (εκεχειρία), επειδή έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους", πρόσθεσε.
Το Ισραήλ διέψευσε νωρίτερα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε εκεχειρία.
Σε διπλωματικό επίπεδο συνεχίζονται οι προσπάθειες της Αιγύπτου για την επίτευξη εκεχειρίας, ενώ αύριο μεταβαίνει στο Κάιρο και ο γ.γ. Του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.
Αύριο αναμένεται να μεταβούν στη Γάζα υπουργοί Εξωτερικών χωρών του Αραβικού Συνδέσμου, αλλά και ο Τούρκος ομόλογός τους Αχμέτ Νταβούτογλου. Το Ισραήλ διέψευσε πάντως την δήλωση του ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου έσπευσε να ζητήσει εκεχειρία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.