.«Εδώ Πολυτεχνείο»


«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της αντίστασης σε όσους επιδιώκουν να εξασφαλίσουν με δημαγωγική χειραγώγηση την έγκριση των πολιτών σε μια πολιτική στολισμένη με ψήγματα ανθρωπισμού.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια του αγώνα απέναντι σε μια πολιτική που αποδυναμώνει το εισόδημα εργατών και συνταξιούχων, που υποσκάπτει το συνδικαλιστικό κίνημα μέσω της προσπάθειας κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, που μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, που γίνεται φίλος της μιντιοκρατίας και των μεγαλοεργολάβων παραχωρώντας τους οικονομικές ελαφρύνσεις σε βάρος των πολλών.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της πραγματικής δημοκρατίας, όπου οι κυβερνώντες θα αντιμετωπίζουν τους κυβερνώμενους ως ελεύθερους και ίσους με αυτούς, χωρίς ταυτότητες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς δεσποτισμούς.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της ειλικρινούς αναζήτησης κοινών τόπων δράσης για να αντιμετωπιστούν πολιτικές οπισθοδρόμησης, για να διαμορφωθούν αξιόπιστες προοπτικές, με όραμα, με σχέδιο, με ανοιχτούς ορίζοντες.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της ακύρωσης της όποιας προσωπικής οριοθέτησης που θέλει να επικυρωθεί ως πολιτική πλατφόρμα αλλά και με την έννοια του σεβασμού της διαφορετικής γνώμης και θέσης στα μεγάλα και μικρά θέματα πολιτικής και επιλογών.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της μηδενικής ανοχής σ’ αυτούς που με τις αποφάσεις τους βαραίνουν τις μελλοντικές γενιές, τις γενιές που τώρα δεν ψηφίζουν και τις βλέπουν σαν αόρατες και χωρίς φωνή.

«Εδώ Πολυτεχνείο», για να περάσει ο οραματικός λόγος στην κυβερνητική πράξη, για να υπάρξει αντίλογος στην αβεβαιότητα, στην υστέρηση, στη μείωση, για να ξαναβρούμε την κοινωνική, οικολογική και πολιτισμική ιδιαιτερότητα της ταυτότητάς μας, για να μην ξαναυπάρξει αδυναμία και αναζητούμε εκ των υστέρων τρόπους ανατροπής πολιτικών αποφάσεων που το μόνο για το οποίο θεσπίζονται είναι να διασπάνε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

«Εδώ Πολυτεχνείο», για να μην μπολιαστούμε με την ιδέα εκείνη που θέλει να υπερασπίσει τις αξίες του κεφαλαίου ωσάν τις αξίες όλων μας.

«Εδώ Πολυτεχνείο», για το σήμερα και το αύριο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.