.Το Ισραήλ χτύπησε το αρχηγείο της Χαμάς


Το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ισλαμιστικής οργάνωσης υπό τον έλεγχό της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.
"Το αρχηγείο της κυβέρνησης αποτέλεσε στόχο τεσσάρων αεροπορικών επιδρομών και η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι παραμένει στις θέσεις της και στέκεται στο πλευρό του λαού", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της σήμερα, τέταρτη ημέρα της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού αυτού εδάφους. 

Το κτίριο υπέστη σημαντικές ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Ραφίκ Αμπντεσαλέμ έφθασε στη Γάζα μέσω του σημείου διέλευσης της Ράφας, στο νότο, στη μεθόριο με την Αίγυπτο, πραγματοποιώντας μια σύντομη επίσκεψη αλληλεγγύης. 

Ενώ, οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, αυξάνοντας σε 38 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων και σε 345 των τραυματιών, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ.
Ανάμεσα στους οκτώ Παλαιστίνιους, τέσσερις σκοτώθηκαν στη συνοικία Ζουχούρ της Ράφας, στο νότο. 

Τρία μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ είχαν σκοτωθεί νωρίτερα στον προσφυγικό καταυλισμό Μεγάτζι, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ενώ και τέταρτο μέλος της οργάνωσης σκοτώθηκε αργότερα στη συνοικία Τελ-αλ-Σουλτάν της Ράφας.

Στο Ισραήλ, τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από ρουκέτα που έπληξε την περιοχή Εσκόλ, στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας, στο νότιο Ισραήλ, είπε εκπρόσωπος του στρατού.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.