.Τα χρήματα που θα δοθούν στην Πορτογαλία θα πάνε για την καταπολέμηση της ανεργίας


Τα χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία που θα δοθούν στην Πορτογαλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την περίοδο 2014-2020 θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας, ανακοίνωσε σήμερα από τη Λισαβόνα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

"Θα χρησιμοποιήσουμε τους κοινοτικούς πόρους για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας μας", είπε ο Άλβαρο Σάντος Περέιρα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία.

Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Λισαβόνα σε αντάλλαγμα για το δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2011 συνέβαλαν στην επιδείνωση της ύφεσης. Φέτος η οικονομία αναμένεται να υποχωρήσει κατά 3% και η ανεργία θα πλησιάσει το 16%, ποσοστό-ιστορικό ρεκόρ στη χώρα.

Προτεραιότητα στις επενδύσεις μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων θα δοθεί στον τουρισμό, στον τομέα της εξόρυξης μεταλλευμάτων και στην κατάρτιση των νέων, διευκρίνισε ο Σάντος Περέιρα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα κοινοτικά ταμεία είναι "μία από τις πολλές δυνατότητες" για τη χρηματοδότηση "της ανταγωνιστικότητας".

Η συνέχιση της χρηματοδότησης της Πορτογαλίας μέσω των διαρθρωτικών ταμείων για την περίοδο 2014-20 ανακοινώθηκε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Ο Χαν δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό της χρηματοδότησης, αφού αυτό θα συζητηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου, στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 Διευκρίνισε όμως ότι θα διατηρηθεί το τρέχον επίπεδο συγχρηματοδότησης. Το 2011 το ποσοστό της συγχρηματοδότησης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Πορτογαλία για έργα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία ανέβηκε από το 85% στο 95%.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.