."Απειλείται" ο αραβικός καφές


Το φυτό του καφέ και ιδιαίτερα η δημοφιλής αραβική ποικιλία του απειλείται σοβαρά από την κλιματική αλλαγή, σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύει ακόμα και με εξαφάνιση έως το 2080, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η άνοδος της θερμοκρασίας και οι συνακόλουθες εποχικές αλλαγές είναι πιθανό ότι θα καταστήσουν μέσα τις επόμενες δεκαετίες ακατάλληλες σχεδόν όλες (το 99,7%) τις περιοχές του πλανήτη όπου σήμερα αναπτύσσεται το -ιδιαίτερα ευάλωτο στις μεταβολές του κλίματος- φυτό.

Ο καφές είναι το δεύτερο πιο εμπορεύσιμο προϊόν στον κόσμο μετά το πετρέλαιο, στηρίζοντας την οικονομία πολλών παραγωγών χωρών. Παράγεται κυρίως σε τροπικές περιοχές, σε περίπου 70 χώρες, με συνολικές ετήσιες εξαγωγές πάνω από 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στον τομέα του καφέ απασχολούνται πάνω από 26 εκατ. άνθρωποι διεθνώς.

 Η πιθανολογούμενη εξαφάνισή του αραβικού καφέ θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για αρκετές οικονομίες, αλλά και για τους ένθερμούς εραστές του ροφήματος, οι οποίοι υπολογίζεται ότι πίνουν πάνω από 500 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.