.Σε δόσεις η δόση


«Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν διορία έως τα Χριστούγεννα να αποφασίσουν για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της λύσης των πρόσθετων πόρων, εάν συμφωνήσουν στην επιμήκυνση», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος  σύμφωνα με την Wall Street Journal. 
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, πιθανότατα έως την Κυριακή αναμένεται η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, ενώ και πηγή του Associated Press, αναφέρει ότι η έκθεση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τη Δευτέρα, διαβεβαιώνοντας επίσης πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει». 

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί και δεύτερος κύκλος συζητήσεων για να ληφθούν αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, εξέφρασε άλλος αξιωματούχος του Eurogroup, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, μετά τις 12 Νοεμβρίου. 

Το πρωί και δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επιβεβαιώθηκε ότι η απόφαση για τη δόση δεν πρόκειται να ληφθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, από το οποίο η Αθήνα αναμένει μόνο μια πολιτική δήλωση.
Η νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά «στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Euro-working Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος πάντως επιβεβαίωσε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας «δεν αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις» και ότι η δόση «θα καταβληθεί τμηματικά μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις».
"Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου" πρόσθεσε καθησυχαστικά ο Τόμας Βίζερ, ενώ από την πλευρά του ο οίκος Φιτς εκτιμά ότι με την έγκριση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό κοινοβούλιο ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει υποχωρήσει.
Παράλληλα, από το Associated Press έγινε γνωστό ότι η έκθεση της τρόικας αναμένεται να είναι διαθέσιμη την Κυριακή ή τη Δευτέρα.

Προβληματισμό, πάντως, προκαλούν στην Κυβέρνηση πληροφορίες από το Euro Working Group που αναφέρουν ότι η εκταμίευση της δόσης ενδεχομένως να δοθεί με καθυστέρηση. Στο Μαξίμου στέκονται ιδιαίτερα στη διαβεβαίωση υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι «η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου της 16ης Νοεμβρίου». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.