.Καμία ανησυχία για την καταβολή της δόσης


«Υπάρχουν ζητήματα σε σχέση με την βιωσιμότητα του χρέους, υπάρχουν ακόμα διαφορετικές απόψεις», ανέφερε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, από την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 
Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος μιας αναβολής στην καταβολή της δόσης ακόμα και για το 2013, επανέλαβε πολλάκις ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», ενώ σε ερώτηση για το τι περιμένουμε από το Eurogroup της Δευτέρας απάντησε ότι, «την Δευτέρα περιμένουμε μια πολιτική δήλωση». 
Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι, η Ελλάδα έκανε αυτό που πρέπει και η Ευρώπη τώρα θα κάνει αυτό που πρέπει. 

Την ίδια ώρα, Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστηρίζει πως εξετάζεται η επαναγορά ελληνικών ομολόγων. 
Επί τάπητος το ελληνικό χρέος
Η βιωσιμότητα του χρέους και η πρόσθετη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη η Ελλάδα θα συζητηθούν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, τη δεύτερη συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα για το ίδιο θέμα, με στόχο να βρεθεί οριστική λύση και στα δύο πεδία. 
Μετέχουν εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρόεδρος του ΣΟΕ Π. Τσακλόγλου. 
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρευρεθεί στην ειδική συζήτηση που διοργανώνουν οι «Φίλοι της Συνοχής», για την μεγαλύτερη συμβολή των πλουσιότερων ευρωπαϊκών χωρών προς όφελος των ασθενέστερων στον νέο ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό (2014-2020).
Ωστώσο στο περιθώριο αυτής της συζήτησης, θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει την αρνητική τροπή που φαίνεται να παίρνει η εκταμίευση της δόσης, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε και Ντράγκι. 

Από χθες το πρωί άλλωστε ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με ευρωπαίους ομολόγους του και με αξιωματούχους αναζητώντας απάντηση στο φλέγον ερώτημα γιατί «φρενάρει» η εκταμίευση της δόσης.
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση, καθώς στο παρελθόν έχει περάσει μεγαλύτερες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του, Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Εν τω μεταξύ, εκφράζονται και φόβοι να επιδράσει αυτό το κλίμα επιδράσει αρνητικά στην ψηφοφορία της Κυριακής επί του νέου Προϋπολογισμού και αντί να αυξηθούν θεαματικά τα «ναι» (σε σχέση με την ψηφοφορία για τα μέτρα) και να ξεπεράσουν τις 160 ψήφους, να προκύψει πάλι οριακή πλειοψηφία.

Απίθανο να ληφθεί τελική απόφαση για την Ελλάδα τη Δευτέρα, λέει το Reuters, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο της ΕΕ. 

«Εξέγερση εν όψει» στην Ελλάδα, γράφουν οι γερμανικοί Financial Times, τονίζοντας ότι  η τεταμένη κατάσταση και η αίσθηση απελπισίας στην Αθήνα είναι βραδυφλεγές φυτίλι, μετά την υπεψήφιση του πακέτου της Τετάρτης.

«Η σημερινή Ελλάδα της βίας και των συμπλοκών από εξαγριωμένους διαδηλωτές συγκρίνεται μόνο με σκηνές προηγούμενων δεκαετιών από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική», 
αναφέρει το περιοδικό Economist, και προτείνει λύνεις, τονίζοντας όμως πως η Γερμανική κυβέρνηση τις μπλοκάρει οδηγώντας την Ελλάδα σην απόλυτη καταστροφή.

Με παρτίδα πόκερ παρομοιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα Γερμανός αναλυτής της Ντόιτσε Βέλλε, ωστόσο επισημαίνει ότι δεν παίζουν όλοι στο ίδιο τραπέζι.
Την ίδια ώρα, η Handelsblatt καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν λειτουργούν τα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας και τονίζει πως αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι νέες περικοπές, αλλά προγράμματα ανάκαμψης της οικονομίας της.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.