.Αυτός είναι ο νέος ήλιος του ΠΑΣΟΚ


Αυτός είναι ο νέος ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Το νέο ήλιο παρουσίασε ο πρόεδρος στη γιορτή του κόμματος από την οποία απουσιάζουν οι Μ.Χρυσοχοίδης, Γ.Ραγκούσης, Α.Λοβέρδος και η Α.Διαμαντόπουλου.
"Για εμένα είναι σημαντικό ότι σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να μιλήσουμε και πάλι με όρους ιστορικούς και αξιακούς, δηλαδή ουσιαστικά πολιτικούς. Αυτό είναι που δυστυχώς λείπει από τη δημόσια σφαίρα" είπε με νόημα, αναφερόμενος και στους απόντες στην αρχή της ομιλιας του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε τον νέο ήλιο με επτά αδρές και στέρεες ακτίνες «που θέλουμε να λειτουργήσουν ως βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης». «Αν διάλεγα επτά λέξεις θα έλεγα: Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερίες, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Ευρώπη, Αειφορία» έδωσε τους 7 τίτλους. «Αν διάλεγα μία και μόνο λέξη θα έλεγα: Ευθύνη. Ευθύνη για το παρελθόν και το παρόν, αλλά πρωτίστως για το μέλλον»

Ακτίνα 1: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα
Ακτίνα 2: Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία
Ακτίνα 3: Κράτος δικαίου
Ακτίνα 4: Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη
Ακτίνα 5: Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης.
Ακτίνα 6: Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας
Ακτίνα 7: Οικολογική ευαισθησία

Ανέφερε τις κοινωνικές ομάδες στις οποίες απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ. «Οι δικοί μας άνθρωποι, το μέτωπο που πρέπει να συγκροτηθεί κατά της δημαγωγίας, της συνομοσιολογίας, της ισοπέδωσης, του λαϊκισμού, της μιζέριας, της ηττοπάθειας, της ήσσονος προσπάθειας, της υπεκφυγής και της αδράνειας, 


αν θέλουμε η Ελλάδα να έχει το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή είναι η αξιακή βάση της ανασύστασης της παράταξης και του ανοικτού, ισότιμου και απροκατάληπτου διαλόγου με την ΔΗΜΑΡ, τις κινήσεις και τα πρόσωπα που νιώθουν ότι κινούνται στον ίδιο ευρύτερο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο» κατέληξε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο στο οποίο φάνηκαν οι: Χ. Τρικούπης, Ελ. Βενιζέλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Ν. Πλαστήρας, Γεώργιος Παπανδρέου (ο Γέρος της Δημοκρατίας), Ανδρέας Παπανδρέου, Μελίνα Μερκούρη, Γ. Γεννηματάς, Αν. Πεπονής, Π. Μώραλης, Αντ. Τρίτσης, Γ. Αλευράς, Γιάννος Κρανιδίωτης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, Β. Βενιζέλος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.