.Κρίσιμες συναντήσεις εντός της εβδομάδας


Στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται - πιθανότατα εντός της εβδομάδας - νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Αύριο ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση στο Βερολίνο, με το Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ενώ την Παρασκευή στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
«Δίαυλο επικοινωνίας» με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση τους αύριο στο Βερολίνο.Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον Γερμανό ομόλογό του τόσο για το πακέτο των μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ, όσο και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.  
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδέχεται κατά τη συνάντηση να συζητηθεί και το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.
Ενα 10ήμερο κατά το οποίο κυβέρνηση, πολιτικό σύστημα και κοινωνία θα βρεθούν απέναντι στις πραγματικές αγωνίες της χώρας είναι αυτό που ακολουθεί από σήμερα, με τις εξελίξεις να τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, αφού - οριστικοποιείται τις επόμενες ημέρες το πακέτο των 11,5 δις και συζητείται με την τρόικα που φτάνει ίσως και αύριο στην Αθήνα. 
Ακολουθούν κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή εν μέσω αναταράξεων στα τρία κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση, αλλά και σκληρών συγκρούσεων κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη δανειακή σύμβαση. 
Τα ίδια τα κόμματα άλλωστε ξεκινούν διαδικασίες ανασυγκρότησης, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παρουσιάζει σήμερα το πλαίσιο ανασυγκρότησης του κόμματός του στην επέτειο της ίδρυσής του, και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά με ειδική κομματική εκδήλωση που απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Πιο κρίσιμα ωστόσο είναι τα ραντεβού με τους δανειστές και εκπροσώπους των Βρυξελλών.
Μιλάμε για έναν πυκνό πολιτικό χρόνο, κατά τον οποίο η Αθήνα πρέπει να δώσει δείγματα αποφασιστικότητας για εφαρμογή σκληρών μέτρων, ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση, επιμήκυνση της εφαρμογής των μέτρων και ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική αγορά που φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο.
Εν τω μεταξύ νεες παρεμβάσεις στα εργασιακά και τους μισθούς ζητούν οι δανειστές μας, οι οποίοι θα έχουν συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, εντός των επομένων ημερών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική επιστολή της τρόικας εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών, πριν από περίπου 15 ημέρες, χωρίς να έχει λάβει γνώση το Υπουργείο Εργασίας, 
και μεταξύ άλλων φωτογραφίζει δραστικότερο περιορισμό της αποζημίωσης για λόγους απόλυσης ή συνταξιοδότησης, αποδυνάμωση της 5νθήμερης εργασίας και ενίσχυση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. 

Ωστόσο πριν από λίγο στελέχη του Υπ Εργασίας τόνιζαν ότι δεν είναι σκόπιμο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στο εργασιακό προτού αξιολογηθούν οι ρυθμίσεις που ήδη εφαρμόζονται.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.