Φως στο... σκοτάδι της Αυγής

Έμειναν έκπληκτοι όσοι διάβασαν στην Αυγή τη δημοσκόπηση η οποία δίνει ένα σκηνικό κατάρρευσης της κυβέρνησης. Όλοι προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τη στάση της κομματικής εφημερίδας. Γιατί το έκανε; Ήταν εν γνώσει του Μαξίμου; Ποια μηνύματα έπρεπε να σταλούν και εστάλησαν και ποιος ο σκοπός της δημοσιοποίησης μιας δημοσκόπησης – κόλαφο, παρά το γεγονός ότι απεκρύβη η πρόθεση ψήφου;
Η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός περνώντας στην αντεπίθεση και λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει τίποτε και δημοσιοποιεί τα πάντα, ακόμη κι αν είναι αρνητικά.
Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική κι έχει πολλές πτυχές.
Η πρώτη είναι ότι η Αυγή είχε σύμβαση με την εταιρεία δημοσκοπήσεων. Αν δεν δημοσίευε την έρευνα τότε θα είχε το δικαίωμα η εταιρεία να την δημοσιοποιήσει και να τους εξευτελίσει. Διότι είναι χειρότερο να μη δημοσιεύεις ένα γκάλοπ που πλήρωσες επειδή δεν σου αρέσει, από το να την δημοσιεύσεις και να το παίξεις ανεξάρτητος.
Η δεύτερη αλήθεια είναι, λένε οι πληροφορίες μας, ότι κορυφαίο στέλεχος της εφημερίδας ανέλαβε την ευθύνη να βγει στον αέρα η έρευνα. Μάλιστα, ακούγεται στην πιάτσα ότι από προχθές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν... ξεσκίσει για την επιλογή του αυτή. Μας είναι αδιανόητο πάντως να μην είχε ενημερώσει πριν τον Αλέξη Τσίπρα. Τέτοια στοιχεία που περιελάμβανε είναι κόλαφος και σίγουρα ο πρωθυπουργός έπρεπε να τα ξέρει. Όπως π.χ. ότι καταρρέει η εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία, ότι ο Τσίπρας κάηκε αν και ήταν κάποτε το ισχυρό χαρτί, ότι πάνω από τους μισούς λένε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές ή ότι ο νόμος Παππά είναι ένα λάθος που δεν έπρεπε να γίνει.
Η τρίτη αλήθεια είναι ότι αποφασίστηκε να γίνει η δημοσίευση αλλά η κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση. Βοήθησε σ' αυτό και η βιαστική τοποθέτηση του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, του Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς αυτός έδωσε το πάτημα στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου να θυμίσει τις δικές του γκάφες στις δημοσκοπήσεις που ο ίδιος έβγαζε. Έτσι, λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη πήραν γραμμή να λένε «χάνουμε στις δημοσκοπήσεις, κερδίζουμε στις κάλπες», αποδομώντας έτσι την ίδια την έρευνα. Και καλά έκαναν βεβαίως αφού ο κόσμος δεν έχει και σε πολύ εκτίμηση τους γκαλοπατζήδες.
Από την άλλη, δίνεται πάτημα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις εταιρείες δημοσκοπήσεων και να ελέγξει έτσι και αυτόν τον τομέα.
Στο ερώτημα γιατί τελικά δημοσιοποιήθηκε παρ' ότι έκανε κακό οι απόψεις είναι πολλές αλλά μία η κυρίαρχη: «Βόλεψε τους πάντες».
Ο Τσίπρας έστειλε μήνυμα στο καραβάνι του ότι δεν προχωρά και να ανασκουμπωθούν γιατί στον επικείμενο ανασχηματισμό θα τους στείλει στον αγύριστο.
Η κυβέρνηση και το Μαξίμου άφησαν να χτυπήσουν καμπανάκια ενόψει συνεδρίου προκειμένου να συσπειρώσουν τη «σκληρή μάζα» των Συριζαίων που αυτή την εποχή δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται. Είναι σαν να τους έλεγε ο Αλέξης «παιδιά, κόψτε τις... μα...ιες, μαζευτείτε γιατί χάνουμε την εξουσία και θα έρθει η... επάρατος δεξιά». Μήνυμα ήταν λοιπόν στους ψηφοφόρους του να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να ενισχύσουν τις τάξεις του κόμματος. Ένα ηλεκτροσόκ για όλους ήταν μπας και ξυπνήσουν πριν βουλιάξει το καράβι.
Υπάρχει και η θεωρία συνωμοσίας που λέει ότι ομάδες εντός του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν πάρει στο κρανίο με το Μαξίμου και τις ομαδούλες που έχει φτιάξει εκεί ο Παππάς και στέλνουν μήνυμα ανατροπής της κακής κατάστασης που επικρατεί. Ίσως πάλι ήταν ένα προσκλητήριο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο, όμως, αυτά δεν τα πιστεύουμε γιατί ο Αλέξης ελέγχει την Αυγή.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως και μόνο από τη σκόνη που σήκωσε το θέμα, η κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα. Άλλωστε, δεν χρειάζονται τα γκάλοπ για να καταλάβουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε αποδρομή και το πουλόβερ της κυβέρνησης ξηλώνεται.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.