.Προβλήματα προκαλούν το φορολογικό και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή


Οι εταίροι του κ. Σαμαρά στην κυβέρνηση διαφωνούν ακόμη με διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου με προεξάρχον το ΠΑΣΟΚ που στην χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών υπήρξαν γκρίνιες γιατί δεν έχουν τις τελικές διατάξεις του φορολογικού. 


Και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να μίλησε με τον πρωθυπουργό και να επιφυλάχθηκε για ορισμένες διατάξεις αναμένοντας την τελική τους διατύπωση. 

Η ΔΗΜΑΡ επίσης χωρίς να υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις είναι σε αναμμένα κάρβουνα καθώς δεν έχει ενημερωθεί ούτε αν έγιναν δεκτές οι αλλαγές που προτείνει, ούτε αν η τρόικα έχει συμφωνήσει. 

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην παρουσίαση και την κατάθεση του φορολογικού που αναμένεται την Παρασκευή.

Ως επίσημη δικαιολογία το υπουργείο Οικονομικών που εμφανιζόταν να επείγεται για την συμφωνία και να κατατεθεί στη Βουλή έως χθες αναφέρει ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τρόικα και το Eurogroup την Πέμπτη. 

Είναι προφανές ότι τυχόν καθυστέρηση ή αλλαγή των διατάξεων από την πλευρά της τρόικας μπορεί να επιφέρει νέες καθυστερήσεις στην εκταμίευση της δόσης και σε κάθε περίπτωση επιβολή των νέων φορολογικών πλαισίων αφού το νέο φορολογικό είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση. 

Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με συνεργάτες του δεν επιθυμεί να έλθει το θέμα σε νέα συνάντηση των αρχηγών και να ξεκινήσει μια διελκυστίνδα και για αυτό επιδιώκει να κλείσει το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Το δεύτερο αγκάθι που έχει ανακύψει αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές όπου το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν ανοικτά ενστάσεις και διαφωνίες. Το αρμόδιο υπουργείο επιμένει παρά τις διαφωνίες να προωθήσει τη ρύθμιση επικαλούμενο την ευρωπαική πρακτική αλλά και την ανάγκη εκσυγχρονισμού της χώρας. 

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει πως θα προωθήσει αυτή τη μεταρρύθμιση αφού κανέναν δεν υποχρεώνει να ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς ενώ από την άλλη μπορεί να αναζωογονήσει το εμπόριο και ταυτόχρονα να δώσει λίγες αλλά νέες θέσεις εργασία και να αρχίσει να κινείται έστω και αργά η αγορά. 

Οι ιδεοληψίες πρέπει να σταματήσουν αναφέρουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ και επιτέλους όπως λένε να ανοίξει η αγορά. 

Στο Μαξίμου προαναγγέλλουν την βούλησή του πρωθυπουργού να προχωρήσει και σε άλλες μεταρρυθμιστικές κινήσεις τέτοιου τύπου οι οποίες δεν έχουν κόστος αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν την εικόνα της μεταρρυθμιστικής ορμής και πως η Ελλάδα μετατρέπεται σ ε μια ανοικτού τύπου οικονομία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.