.Η νέα ατζέντα

Υπήρξαν χθες δύο δηλώσεις από δύο κορυφαίους παράγοντες της κυβέρνησης στις οποίες οφείλουμε να σταθούμε. Για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή δεσμεύουν την κυβέρνηση σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που δεν χαρακτήριζαν έως τώρα την κυβερνητική λογική της τελευταίας 4ετίας, και δεύτερον, η τήρησή τους ή μη θα καταδειχθεί σύντομα, το αργότερο τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου.

Η πρώτη ήταν η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου ότι «η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα κάνει κακό» και άρα καλό θα είναι να το καταλάβουν επιτέλους οι εταίροι και δανειστές μας και να προσαρμόσουν ανάλογα τη στάση τους. Αυτή η επαναλαμβανόμενη ανά τρίμηνο επίδειξη ισχύος οδηγεί τελικά σε αρνητικές παρενέργειες για όλους τους εμπλεκόμενους ? και για την κυβέρνηση, και για τους εκπροσωπούμενους από την τρόικα.

Η δεύτερη ήταν η δήλωση του νέου υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη ότι «πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι μόνο αυτό που λέει η τρόικα». Και είναι προφανές ότι η λογική αυτή είναι και πρέπει ν' αποδειχθεί μονόδρομος. Οχι μόνο επειδή η πολιτική πραγματικότητα το επιβάλλει, αλλά και για τον λόγο ότι οι εμμονές της τρόικας είναι αποδεδειγμένα ζημιογόνες για τη χώρα και την οικονομία.

Και οι δύο στόχοι είναι πραγματοποιήσιμοι. Και επιβεβλημένη η επίτευξή τους. Διότι από τη στιγμή που και πρωτογενές πλεόνασμα επιτύχαμε και η οικονομία μας εισέρχεται πλέον στη φάση της ανάκαμψης και των θετικών δεικτών παραγωγικότητας, οι λογικές των «κίτρινων καρτών» και της επιβολής μέτρων ακυρώνονται.

Υπήρξε μακρά και δύσκολη η διαδ
ρομή που έχουμε διανύσει. Και είναι αυτονόητο πως δεν θα πρέπει να κινδυνεύσουν τα όσα έχουν επιτευχθεί. Αλλά εξίσου αυτονόητο είναι ότι η χώρα πρέπει να επανακτήσει σταδιακά και την αξιοπρέπειά της.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.