.Περί λαϊκισμού το ανάγνωσμα

Μήνυμα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για «εθνική συνεννόηση», στέλνει με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης για την επέτειο των 42 χρόνων από την ίδρυση της παράταξης.
«Η επέτειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θυμίζει επιτακτικά σε όλους όσοι, ασκούν εξουσία, πως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η διαρκής υπεράσπιση της Δημοκρατίας και η ευημερία του λαού μας», αναφέρει.
Όπως τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης «η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την Εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα».
«Η Νέα Δημοκρατία με τις αρχές και αξίες της, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον λαϊκισμό και τις ακρότητες», καταλήγει.
Μπράβο Βαγγέλη. Συμφωνούμε μαζί σου με τα περισσότερα, αλλά όχι με όλα κι αυτά τα διαφορετικά είναι και τα επικίνδυνα. Γιατί μπορεί πράγματι η ΝΔ να γίνει πυλώνας σταθερότητας απέναντι στον λαϊκισμό;
Κάθε φορά που το κόμμα ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση τότε θυμόταν ότι δεν πρέπει να είναι λαϊκίστικο. Μόλις έπιανε... στασίδι στην εξουσία άρχιζε ο λαϊκισμός.
Άραγε θυμάται ο κ. Μεϊμαράκης ότι ο λαϊκισμός ήταν αυτός που ανάγκασε τον Σαμαρά να κάνει ανασχηματισμό το 2014 και να αφήσει την πολιτική της προσαρμογής της οικονομίας που έβγαζε τη χώρα από την κρίση; Λαϊκιστές που συνωστίζονταν στο γραφείο του Στουρνάρα, κατά κύριο λόγο καραμανλικοί, δεν ήταν αυτοί που τον πίεζαν να μην επιβάλει ΕΝΦΙΑ στην επαρχία και να την πληρώσουν τα κορόιδα στις πόλεις;
Για να μην πούμε για τον άκρατο λαϊκισμό με τον οποίο κυβέρνησε κατά διαστήματα και ο Καραμανλής. Με τις χιλιάδες προσλήψεις του Προκόπη ή με τα πακέτα του Χατζηγάκη που ακόμη και σήμερα τα πληρώνουμε.
Την καταδίκη του λαϊκισμού δεν πρέπει να τη θυμόμαστε όποτε μας συμφέρει, έτσι δεν είναι κύριε Μεϊμαράκη;
Και πάμε στο μείζον θέμα της εθνικής συνεννόησης. Πράγματι η χώρα για να βγει από το τέλμα χρειάζεται μια ευρύτερη συμφωνία. Αλλά με ποιους; Τι εννοεί ο κ. Μεϊμαράκης; Να συνεργαστεί ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα; Τώρα που πέφτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι αποφάσισαν να την διασώσουν δίνοντας σωσίβιο τη Νέα Δημοκρατία στο όνομα της εθνικής προσπάθειας;
Αλλά και για ποια συνεννόηση να μιλήσει κανείς με τον Πολάκη, τον Φίλη και τον Μπαλτά; Στο δρόμο του δημοκρατικού σοσιαλισμού να βαδίσει και η ΝΔ;
Η συνεννόηση για να γίνει πρέπει να αποφασιστεί από τον λαό και στη συνέχεια να μη συμβεί ότι και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή η ΝΔ να κυβερνά και οι υπόλοιποι να πετροβολάνε στα πεζοδρόμια. Αυτός είναι λαϊκισμός της αριστεράς και να είναι σίγουροι όλοι πώς αυτήν θα ακολουθήσει ο Τσίπρας μόλις επιστρέψει εκεί που ανήκει.
Η ΝΔ λοιπόν δύο πράγματα έχει να κάνει:

Το πρώτο είναι να πολεμήσει τον δεξιό λαϊκισμό που έχει μέσα της και όσους τον εκπροσωπούν. Και το δεύτερο είναι να πολεμήσει τον αριστερό λαϊκισμό κι όχι να «συνευρεθεί» μαζί του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.