.Από τη σύγκρουση στα μέτρα...

Αφού ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στους βουλευτές του τόσο βέβαιος ότι η διαπραγμάτευση  και η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Απριλίου, είναι ακατανόητο γιατί επέλεξε να διογκώσει σε τέτοιο βαθμό τη σύγκρουση με το ΔΝΤ. Τα βασικά σημεία των διαφωνιών του ΔΝΤ, όπως αναφέρονται στις συνομιλίες που υπεκλάπησαν, είναι γνωστά σε όλους και ιδιαίτερα στον κ.Τσίπρα εδώ και καιρό.

Η κλιμάκωση της  σύγκρουσης με την ανταλλαγή των επιστολών με την κυρία Λαγκάρντ και η χρησιμοποίηση μάλιστα απόψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, που εμφανίζεται να μετέχει ενεργά στη σύγκρουση με το ΔΝΤ, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργεί στη διαπραγμάτευση, από αυτά που θα ήθελε να λύσει ο κ.Τσίπρας.  Άλλωστε την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Euro Working  Group  ,αντιδράσεις για την πορεία της αξιολόγησης εξέφρασαν οι εκπρόσωποι όλων των θεσμών και  όχι μόνο το ΔΝΤ .

Ο κ.Τσίπρας παραποίησε όμως  την πραγματικότητα  για το μείζον θέμα, του κουρέματος του χρέους που θέτει το ΔΝΤ και ,που ο ίδιος έχει κάνει σημαία του. Ποιος  το αρνείται σήμερα διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του; Μόνο που την ίδια μέρα ο εκπρόσωπος του κ.Σόϊμπλε ξεκαθάριζε ότι θέμα κουρέματος του χρέους δεν υπάρχει.

Το που θα οδηγήσει η τακτική Τσίπρα,να διαχωρίζει τους "καλούς" ευρωπαίους από το "κακό" ΔΝΤ θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες μέρες από την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Για την ώρα αυτό που βλέπουμε είναι ότι μετά τη σύγκρουση με το ΔΝΤ, είναι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα συμπληρωματικό πακέτο μέτρων 1,8 δις, ελπίζοντας ότι έτσι θα καταφέρει να κλείσει η αξιολόγηση. Ότι δηλαδή ζητούσε σχεδόν και το Ταμείο, που απαιτούσε είτε περισσότερα μέτρα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό ή μείωση των πλεονασμάτων και κούρεμα χρέους.

Η σύγκρουση δηλαδή με το ΔΝΤ ,οδηγεί την κυβέρνηση σε επιπλέον μέτρα - φορολογικά και περικοπές - μήπως και μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση. Γιατί αν δεχθούμε τη λογική του κ.Τσίπρα τα μέτρα για το χαμηλότερο πλεόνασμα που θέλει το Ταμείο, ήταν πολύ βαριά, ενώ τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5% θα είναι...ελαφρά!


Το επικοινωνιακό έργο με την κατασκευή εχθρών και τη σκληρή διαπραγμάτευση το έχουμε δει αρκετές φορές με την  κυβέρνηση Σύριζα. Και δυστυχώς κατέληγε πάντα σε επικίνδυνες καταστάσεις για τη χώρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε και αυτή τη φορά μια επανάληψη της περυσινής τραγικής διαπραγμάτευσης...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.