.Πλήρες αδιέξοδο από μια ανερμάτιστη κυβέρνηση

Και ξαφνικά σιγή ιχθύος στην κυβέρνηση για την περίφημη.. «συνωμοσία του ΔΝΤ». Μα όλα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο που πήγαν; Η επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ταμείου, του Τόμσεν, της Βελκουλέσκου που είναι; Τα πρωτοσέλιδα ουδόλως ασχολούνται με τις ανοησίες που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Ακόμη και η χθεσινή ομιλία του Τσίπρα που έγινε ακριβώς για να βγάλει στη «σέντρα» το ΔΝΤ, δεν απασχολεί καθόλου, ούτε καν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Χλιαρές αντιδράσεις παρά την ιταμή επιστολή της Λαγκάρντ, λίγοι παλλικαρισμοί για τα μάτια του κόσμου και αίφνης όλα ξεχάστηκαν.
Αν δεν υπήρχε η συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ που απλά επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να φύγει το ΔΝΤ επειδή εμείς το ζητάμε, δεν θα ασχολούμαστε με το «ΔΝΤ gate» όπως έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν φιλικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες.
Τι έμεινε από αυτό το άθλιο, ερασιτεχνικό και άκρως βλαπτικό για τα συμφέροντα της Ελλάδας, σχέδιο; Έμεινε ότι στην Ελλάδα γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Φημολογείται δε ότι ο Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει στο τηλέφωνο με την Λαγκάρντ κι αυτή του το ξέκοψε. Σου λέει «αυτοί παρακολουθούν τους υπαλλήλους μου, δεν θα καταγράψουν εμένα;».
Έμεινε λοιπόν η ρετσινιά στην Ελλάδα ότι είναι ένας απέραντος «κοριός». Έμεινε επίσης μια διαμάχη με έναν από τους Θεσμούς που βάζει εμπόδια στη διαπραγμάτευση. Κι έμεινε ο φόβος ότι μπορεί η συμφωνία να καθυστερήσει και να έχουμε άλλα προβλήματα.
Πλήρες αδιέξοδο από μια ανερμάτιστη κυβέρνηση που είναι ικανή περισσότερο στο να βρίσκει καλλιτέχνες όπως αυτός με τα «παλλόμενα πέη» παρά να κάνει έστω μια σοβαρή διαπραγμάτευση. Λειτουργώντας μόνο επικοινωνιακά και θέλοντας να «παίξει» στις εφημερίδες και τα δελτία του Σαββατοκύριακου ο «λεβέντης» Αλέξης, προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά χωρίς κανένα... κέρδος.
Η επιστολή – απάντηση της Λαγκάρντ και η επίσημη στήριξη της Γερμανίας στο ΔΝΤ έβαλαν ταφόπλακα στις όποιες ανόητες προβλέψεις του Μαξίμου ότι θα φοβηθεί το Ταμείο και θα σηκωθεί να φύγει μόνο του. Η ουσία είναι ότι κανείς δε θέλει τον «μουτζούρη», ούτε τα χρήματα να βάλει, ούτε το ρόλο του ΔΝΤ να παίξει, οπότε αυτό θα μείνει, είτε μας αρέσει είτε όχι.
Αντί να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι το ΔΝΤ μιλά ξεκάθαρα για κούρεμα χρέους όταν η φίλη του Αλέξη Μέρκελ δεν το συζητά, εμείς πλακωθήκαμε μαζί του. Τόσο μυαλό κουβαλάμε.
Και τώρα τι; θα το παίξουμε λεβέντικα όπως πέρυσι ο Μπαρουφάκης και θα πάμε στον Ιούλιο που πρέπει να πληρώσουμε 10 δισ. με άδεια ταμεία; Ή θα συμφωνήσουμε με σκυμμένο το κεφάλι αφού πρώτα φάμε τη σφαλιάρα του αιώνα για την περίφημη «συνωμοσία Τόμσεν» που δεν περπάτησε ποτέ; Η Λαγκάρντ μας μισεί, η Γερμανία είναι σφόδρα ενοχλημένη, τα ξένα ΜΜΕ έχουν πέσει να μας φάνε, κανείς δεν μας εμπιστεύεται γιατί μπορεί να τον καταγράφουμε και γιατί είμαστε παντελώς αναξιόπιστοι ενώ η αξιολόγηση έχει πάει για... βρούβες και το Grexit μας ξανακλείνει το μάτι.

Μα πόσο βλαμμένοι είναι όλοι αυτοί που σκέφτηκαν και συμβούλευσαν τον πρωθυπουργό να κάνει αυτό το λάθος; Ένα ακόμη λάθος δηλαδή στα τόσα και τόσα. Ένα ακόμη έγκλημα που είναι γνωστό ποιος θα το πληρώσει στο τέλος. Τα συνήθη κορόιδα. Για πόσο όμως ακόμη θα πληρώνουμε ένα ιστορικό λάθος, ένα ιστορικό ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί, όπως είχε πει και ο Σαμαράς;

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.