.Χειρότεροι κι από το ΔΝΤ

Συμφωνούμε απόλυτα με την κυβέρνηση. Το ΔΝΤ είναι μια συμμορία που βγάζει λεφτά σε βάρος του κόσμου.
Συμφωνούμε ότι ο Πολ Τόμσεν είναι ένας καραγκιόζης γραφειοκράτης που δε φτάνει που έχει κάνει εγκληματικά λάθη, θέλει να μας οδηγήσει και στην χρεοκοπία.
Να πούμε ότι και η ΝΔ μαζί με ορισμένους άλλους στην Ελλάδα είναι οι προδότες που έχουν συμμαχήσει με τον διάβολο και είναι οι διαπρύσιοι υποστηρικτές του ανάλγητου Ταμείου.
Εντάξει, λοιπόν. Την υποκλοπή δεν την έκανε κανείς αριστερός γιατί δεν είναι και στο DNA των αριστερών να κάνουν κάτι τέτοιο. Ούτε τη διαρροή την έκανε αυτή η αθώα, μονίμως καταδιωκόμενη αλλά πάντα αντιστεκόμενη κυβέρνηση του Τσίπρα. Στηρίζουμε κι εμείς την άποψη ότι όλα είναι μια συνωμοσία κατά της Ελλάδας από ακραίους νεοφιλελεύθερους παράγοντες εντός και εκτός της χώρας που έχουν βρόμικους σκοπούς, με κυριότερο να αποτύχει η κυβέρνηση και να πέσει.
Θέλετε να γίνουμε… Συριζαίοι και να βγούμε σε διαδήλωση που θα κάνει η Κουμουνδούρου κατά του Τόμσεν και της Βελκουλέσκου; Να το κάνουμε κι αυτό. Όμως ποιο είναι τελικά το διακύβευμα; Τι θέλουμε ως χώρα, τι επιδιώκουμε από εδώ και μπρος;
Να σας θυμίσουμε την ιστορία στην Κύπρο όπου φημολογείται πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης, εκνευρισμένος από τις απαιτήσεις της Βελκουλέσκου είχε πετάξει την καρέκλα και σηκώθηκε κι έφυγε.
Να θυμίσουμε επίσης ότι Κύπρια υπουργός όταν η Ντέλια Βελκουλέσκου της είπε ότι στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ οι μισθοί έχουν μειωθεί πέραν του 25%, παρότι ήταν ήδη πολύ χαμηλότεροι από ό,τι στην Κύπρο της απάντησε:« Να δεις πού κατάντησαν η γενέτειρά της και οι άλλες ανατολικές χώρες, με συνέπεια να έχουν γεμίσει τα μπαρ της Κύπρου με Ρουμάνες».
Καλές οι Ρουμάνες μπαρόβιες και ο τσαμπουκάς της Κύπρου όμως οι «κουμπάροι» στη Μεγαλόνησο μέσα σε τρία χρόνια βγήκαν από το μνημόνιο κι έδιωξαν δια παντός το ΔΝΤ, την Ντέλια, τον Τόμσεν και όποιον άλλον «εχθρό».
Τι θέλει λοιπόν η Ελλάδα από τη ζωή της και η κυβέρνηση από τη θητεία της; Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βρίζει όλος ο κόσμος τις μπαρόβιες εκ Ρουμανίας; Εντάξει, λοιπόν, κι εμείς μαζί της είμαστε. Αλλά πότε θα βγούμε από τα μνημόνια και τις ανάλγητες πολιτικές των γραφειοκρατών του ΔΝΤ;
Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο; Το ΔΝΤ είναι συμμορία αλλά η κυβέρνηση θα υπογράψει μια σκληρή, νεοφιλελεύθερη συμφωνία η οποία θα περιέχει περικοπές στις συντάξεις και υπερφορολόγηση; Θα υπογράψει ο Τσίπρας και η παρέα του τα μέτρα – φωτιά που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση;
Διότι αυτό είναι το κορυφαίο διακύβευμα. Αν θα ζήσουμε νέα δράματα με τη σφραγίδα της αριστεράς και αν ακολουθεί και νέο σοκ γιατί το πρόγραμμα δεν θα βγαίνει.
Με λίγα λόγια και απλά. Αν η συνταγή του ΔΝΤ και των τεχνοκρατών είναι νεοφιλελεύθερη γιατί ο Τσίπρας την εφαρμόζει; Διότι ακόμη κι αν φύγει το Ταμείο από το πρόγραμμα οι σκληρές πολιτικές λιτότητας της ΕΚΤ και της Κομισιόν θα μείνουν. Αυτοί που βάζουν τα λεφτά αυτοί θα δίνουν και εντολές. Εκτός κι αν τους διώξουμε κι αυτούς δια της… χρεοκοπίας.
Το στοίχημα λοιπόν είναι όχι να δαιμονοποιηθεί και να αποχωρήσει ο Τόμσεν αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σταθεί η χώρα στα πόδια της χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν από αυτούς.
Ας μην τρώει λοιπόν ο λαός τον… σανό που σερβίρει ο Τσίπρας για επικοινωνιακούς λόγους. Η ουσία είναι ότι η συμφωνία, στο πλαίσιο του Μνημονίου που φέρει την υπογραφή του Αλέξη, θα περάσει μέχρι το Πάσχα. Οι χαχόλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν απνευστί την κατάρρευση όλων των κόκκινων γραμμών. Τη μείωση στις συντάξεις, την αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, τη συνέχιση του ΕΝΦΙΑ και ακριβότερη μάλιστα, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Όλα θα τα ψηφίσουν πέφτοντας στα τέσσερα αλλά με… αξιοπρέπεια. Θα βρίζουν τον Τόμσεν κι έτσι θα νομίζουν ότι κάνουν αντιμνημονιακό αγώνα.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς λοιπόν δεν είναι παρά μια σκληρή νεοφιλελεύθερη συμμορία, χειρότερη κι από αυτή του ΔΝΤ. Διότι το Ταμείο πληρώνεται αδρά για να φέρει μια δουλειά σε πέρας. Ο Αλέξης και η παρέα του γιατί το κάνουν αφού είναι… αριστεροί;

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.