.Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας την Τετάρτη

Την πραγματοποίηση συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε επίπεδο πρεσβευτών ανακοίνωσε για αύριο το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν. Ο ίδιος επέκρινε τη Ρωσία ότι συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ουκρανίας και τις διεθνείς δεσμεύσεις της αλλά πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να στηρίζει τον εποικοδομητικό διάλογο για μια ειρηνική λύση. 
Την ίδια στιγμή ο Ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ έκανε γνωστό ότι οι κυβερνήσεις Ουκρανίας και Ρωσίας έχουν ξεκινήσει επαφές σε επίπεδο υπουργών για την επίλυση της κρίσης στις σχέσεις τους - επανέλαβε πάντως ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της στην Κριμαία εντός των βάσεών τους.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα και οι θέσεις τους στο θέμα είναι κοντινές, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Νωρίτερα, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης ο Πούτιν ανέφερε ότι "το μέλλον της Κριμαίας βρίσκεται στα χέρια των κατοίκων της", ότι οι Ουκρανοί διαδηλωτές διακίως ήθελαν αλλαγή, αλλά δεν μπορεί να ενθαρρύνεται η παράνομη αλλαγή και ότι δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη για στρατιωτική βία στην Κριμαία, η οποία παραμένει η έσχατη επιλογή. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.