.Αποκλείουν στρατιωτική εμπλοκή με την Ουκρανία οι ΗΠΑ

Την αναστολή όλων των στρατιωτικών συνεργασιών με τη Ρωσία ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο στο πλαίσιο της αντίδρασης της Ουάσιγκτον στην στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών ασκήσεων, των ανταλλαγών επισκέψεων στα λιμάνια και των συνεδρίων στρατιωτικού σχεδιασμού.

«Καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την κρίση στην Ουκρανία και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι στην Κριμαία να επιστρέψουν στις βάσεις τους, όπως απαιτείται στο πλαίσιο των συμφωνιών που διέπουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι. 

Η ανακοίνωση από το Πεντάγωνο ήρθε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξετάσει μια σειρά από οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις απομόνωσης της Ρωσίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικών εμπλοκών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και το Πεντάγωνο έσπευσε να ακυρώσει οποιαδήποτε φημολογία ότι αμερικανικές οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να εμπλακούν σε επιχειρήσεις.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην αμερικανική στρατιωτική στάση στην Ευρώπη ή στη Μεσόγειο Θάλασσα. «Ορισμένα μέσα ενημέρωσης κάνουν εικασίες για πιθανές κινήσεις των πλοίων στην περιοχή . 

Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στη στρατιωτική στάση μας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Κίρμπι. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου πρόσθεσε ότι μονάδες του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν ασκήσεις ρουτίνας στην περιοχή .

Η στρατιωτική συνεργασία Ουάσιγκτον και Μόσχας έχει βοηθήσει στη γεφύρωση της απόστασης μεταξύ των δυνάμεων και έχει μειώσει τις πιθανότητες των «παρεξηγήσεων» αναφέρουν συχνά αξιωματούχοι.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.