.Επί τάπητος τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα

Το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στο επίκεντρο της συνάντησης αυτή την ώρα του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με την τρόικα. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Νωρίτερα απέβη άκαρπη η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό εργασίας για ομαδικές απολύσεις και μείωση εργοδοτικών εισφορών. 
Τις επόμενες μέρες αναμένεται νέα συνάντηση των δύο πλευρών. Εν τω μεταξύ, παραμένει η διαφωνία για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου και τρόικας μετά και τη νέα τους συνάντηση.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, με επικεφαλής το ΔΝΤ, επιμένουν ότι οι ανάγκες είναι υψηλότερες από τα 6 δισ. ευρώ που υπολογίζει η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνουν επαρκώς τη θέση τους 

"Δεν τίθεται προς το παρόν θέμα με τα 5 ευρώ στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας ", διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας  μετά και τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο κ Γεωργιάδης τόνισε ότι το 5ευρω ίσχυε και ισχύει -με νόμο του ΠΑΣΟΚ - στα εξωτερικά κέντρα και στα Κέντρα Υγείας».
Παράλληλα ο κ Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι στο νόμο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας έχει προβλεφθεί μεταβατικό διάστημα εως τις 31 Δεκεμβρίου για τη λειτουργική ένωση με τον ΕΟΠΥΥ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.