.Επίδειξη θράσους

Διάβασα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας και την εισαγγελική ομάδα που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς. 

Αναφαίρετο δικαίωμά του ήταν και το ένα και το άλλο, αλλά στις δημοκρατίες τα δικαιώματα όλων μας τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Και από τα όσα διημείφθησαν πολύ φοβάμαι ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν σεβάστηκε καθόλου την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αν δεν κάνω λάθος -και δεν κάνω- η τελευταία απόφαση για τις αποδοχές των ενστόλων είναι η μοναδική στα μνημονιακά χρόνια που ακυρώνει κυβερνητικό μέτρο. Νομίζω, λοιπόν, ότι με το δεδομένο αυτό ήταν επιεικώς άστοχος ο ισχυρισμός του Αλ. Τσίπρα ότι «εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα με εντολή των δανειστών». 

Και επειδή ο ισχυρισμός διατυπώθηκε παρουσία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν ήταν μόνο άστοχος, ήταν και προσβλητικός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πολιτικός αποδεικνύει ότι δεν συμπεριφέρεται με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αρμόζει στη θέση στην οποία η πολιτική και οικονομική συγκυρία τον έχουν φέρει. 

Ισως επειδή κάποιοι έσπευσαν να τον προβάλουν ως τον «πολιτικό που θα αλλάξει την πορεία της Ευρώπης» ή ίσως και να ανατρέψει τις ισορροπίες δυνάμεων σε παγκόσμια κλίμακα, κάπου έχει διαμορφώσει την άποψη ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει σε όποιον θέλει. Και πολύ περισσότερο το κάνει όταν ξέρει ότι ο συνομιλητής του, σεβόμενος το αξίωμα και άρα και τις παρενέργειες της όποιας αντίδρασής του, θα αποφύγει να προκαλέσει εντάσεις.

Εμμέσως πλην σαφώς την έδωσε την απάντηση που όφειλε να δώσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τακτική και δεν θα επιστρατεύσει ξανά την προκλητική και προσβλητική σε πολλές περιπτώσεις στάση του. Είναι το στυλ του, άλλωστε. 

Οπως και το στυλ του κόμματος του οποίου ηγείται. Ενεργούν και κινούνται με κύριο -σε πολλές περιπτώσεις και αποκλειστικό- γνώρισμά τους το θράσος. Το διαθέτουν σε μεγάλες δόσεις και το σπαταλάνε απλόχερα.


www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.