.Η ανεργία διατηρείται στην Ευρωζώνη, ωστόσο οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται

Οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, που αποτελούν ένα μέτρο για την καταναλωτική ζήτηση, αυξήθηκαν κατά 1,4% μετά από μείωση 0,4% τον Οκτώβριο, καταγράφοντας την ταχύτερη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2011. Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,6%, μετά από μείωση 0,3% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2008. 

Για την Ελλάδα τα τελευταία στοιχεία που καταγράφονται είναι του Οκτωβρίου και δείχνουν ότι ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε μείωση κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο και κατά 0,9% έναντι του Οκτωβρίου 2012.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης -η Γερμανία και η Γαλλία- σημείωσαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο 1,5% και 2,1%, αντίστοιχα, παρά την επιδείνωση του καταναλωτικού και επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία τον ίδιο μήνα. 

Οι λιανικές πωλήσεις συνέχισαν να βελτιώνονται στην Πορτογαλία και την Ισπανία, με τον όγκο τους να αυξάνεται σε σύγκριση με τον Οκτώβριο κατά 3,1% και 1,9%, αντίστοιχα. Η αύξηση στην Πορτογαλία ήταν και η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.