.«Περισσότερη Ευρώπη»

Η Ευρώπη βγαίνει από την ύφεση και η Ελλάδα την ακολουθεί, είπαν Σαμαράς και Μπαρόζο κατά τις δηλώσεις τους στο Ζάππειο. Όπως είπε ο Α. Σαμαράς, «η Ελλάδα με τεράστιες θυσίες αφήνει πίσω της την κρίση. Έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά η Ελλάδα έχει σταθεί στα πόδια της. Καμία χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο δεν υπέστη την απώλεια εισοδήματος που σημειώθηκε στην Ελλάδα.» Αντίστοιχα και στο Μέγαρο Μουσικής, οι ομιλητές επισήμαναν ότι η Ευρώπη βγαίνοντας από την κρίση δίνει μήνυμα υπέρ της συνοχής της. 
Μιλώντας για τους στόχους της ελληνικής Προεδρίας είπε ότι «οι αρχές που θα οδηγήσουν την πολιτική μας θα απευθύνονται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με το μέλλον της Ευρώπης». Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, οι στόχοι της ελληνικής Προεδρίας επικεντρώνονται στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στη συνοχή και στην ασφάλεια. 
Επίσης «στην εμβάθυνση της Ένωσης ώστε να αντιμετωπιστούν τα "κατασκευαστικά" προβλήματα που ανέδειξε η κρίση. Σημείο πολιτικής είναι η αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη και στους λαούς, ώστε να ενισχυθεί το κοινό μας οικοδόμημα. Μετανάστευση και θαλάσσιες πολιτικές περιλαμβάνονται επίσης στα ενδιαφέροντα της ελληνικής προεδρίας.».
Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είπε ότι οι ψηφοφόροι θα κληθούν να απαντήσουν αν θέλουν την Ευρώπη ή όχι. Απέδωσε δε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Α. Τσίπρα αντιευρωπαϊκή και αντιδυτική συμπεριφορά. «Η πολιτική αστάθεια τιμωρείται από τις αγορές» σημείωσε, με νόημα, ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Η κρίση του ευρώ είναι πίσω μας, βγαίνουμε από την ύφεση και ελπίζω ότι φέτος η Ελλάδα βγει και η Ελλάδα. Τα προγράμματα αποδίδουν όταν εφαρμόζονται σωστά» είπε ο Χ. Μπαρόζο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της Ευρώπης. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων λιτότητας, χαρακτηρίζοντας τα αποτελεσματικά, εστιάζοντας στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία.
«Η Ελλάδα αναμένεται να βγει από την ύφεση το 2014 και να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μεταξύ εταίρων και προσελκύει επενδυτές.»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.