.Ν. Χουντής: «Σημείο των καιρών» η συνάντηση Ο. Ρεν - Αλ. Τσίπρα

«Σημείο των καιρών» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο. «Όπως γνωρίζετε παλιότερα οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έβλεπαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα. 

Τώρα ο κ. Όλι Ρεν δέχτηκε τη συνάντηση» τονίζει ο κ. Χουντής που συνοδεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις επαφές του με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΕ.

«Στόχος της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο ήταν κατ` αρχή να συζητήσει με τους εισηγητές της έκθεσης που ετοιμάζει η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με τη δημοκρατική νομιμοποίηση, τους τρόπους λειτουργίας, το πως ξεκίνησε, πώς δουλεύει και ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της τρόικας» τονίζει ο κ. Χουντής.
 

Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας βρήκε ευήκοα ώτα στο Στρασβούργο, κ. Χουντής τόνισε: «Ναι, γιατί τα ερωτήματα που θέταμε από καιρό και τα θέτουν και όλες οι χώρες του νότου, σήμερα απασχολούν και άλλους ευρωβουλευτές, που βλέπουν πλέον ότι η τρόικα έχει επιφέρει καταστροφικά κοινωνικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά αποτελέσματα όπου έχει παρέμβει.

 Βεβαίως, η προσπάθεια αυτή δεν θα τελειώσει στο πλαίσιο αυτής της θητείας της ευρωβουλής - υπάρχει μία πίεση να τελειώσει ως τον Μάιο - αλλά η δική μας η πρόταση είναι να γίνει μόνιμη εξεταστική επιτροπή με περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο. 

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το τι θα απαντήσουν οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί στα ερωτήματα της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Δηλαδή πως φτάσαμε εδώ, ποιός το αποφάσισε, ποιός το επέβαλε. 

Με αυτή την έννοια θα κληθούν να καταθέσουν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, ο κ. Τρισέ, ο πρώην πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και άλλοι θεσμικοί παράγοντες για να βγουν συμπεράσματα. 

Έτσι κι αλλιώς τα μνημόνια και η τρόικα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα για να μπορέσει να ξεφύγει η χώρα μας από την εποπτεία».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.