.Ι. Βρούτσης: Ανάγκη αναπροσαρμογής των στόχων στην αγορά εργασίας

Η μείωση της ανεργίας θα ξεκινήσει από το τέλος του 2014 ως αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αλλαγών και της αύξησης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας. 

Την πρόβλεψη αυτή έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα της αλλαγής του νομικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, αλλαγή που πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών, να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, υπάρχει γενικότερη ανάγκη αναπροσαρμογής των στόχων στην ελληνική αγορά εργασίας.Οι νέες ρυθμίσεις θα είναι έτοιμες έως το τέλος του έτους και, σύμφωνα με το υπουργείο, στηρίζονται σε σχετική μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), ενώ εκτός από την κατάργηση του υπουργικού βέτο το υπουργείο Εργασίας εξετάζει και την αύξηση του ορίου του 5% για επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της αναδιάρθρωσης.

Οι αλλαγές θα αφορούν πάντως ένα σχετικά μικρό αριθμό επιχειρήσεων αφού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», περίπου το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζομένους.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Βρούτση με την τρόικα θα βρεθεί και το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος.

Με δεδομένο ότι η κρατική ενίσχυση θα είναι μειωμένη κατά περίπου 1, 4 δισ. ευρώ, δηλαδή 2,76 δισ. ευρώ έναντι 3,88 δισ. το 2012, η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει ότι πιθανά κενά θα καλυφθούν από την αύξηση των εσόδων που θα προέλθουν από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, τη ρύθμιση οφειλών και τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες βάσεις δεδομένων του υπουργείου Εργασίας, η «Εργάνη» για την απασχόληση και ο «Ήλιος» για το ασφαλιστικό σύστημα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.