.Παίζουν με τη φωτιά!

Προφανώς δεν είναι μόνο τα μέλη της τρόι-κας που έχουν υπερεκτιμήσει τις αρμοδιότητες και τα όριά τους. Τελευταία διαπιστώνεται ότι υπάρχουν και «αξιωματούχοι» των Βρυξελλών που επιδίδονται ανωνύμως στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και δεν διστάζουν να προβαίνουν σε θρασύτατες δηλώσεις.

Oπως χθες, που ένας «αξιωματούχος» καλυπτόμενος από την ανωνυμία, γνωστός σε όλους όμως, εκπροσωπώντας άγνωστο ποιον, διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωσης την «πληροφορία» ότι «είναι μίλια και δισεκατομμύρια» που χωρίζουν την ελληνική πλευρά από την τρόικα και ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν «μετά τις διακοπές του σκι».

Το γεγονός δεν είναι ασφαλώς τυχαίο. Αντίθετα η σκοπιμότητά του είναι πρόδηλη. Επιχειρείται να προκληθεί δυσμενές κλίμα για τη χώρα μας στην κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης, έτσι ώστε να αποδυναμωθούν τα ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα που με αιματηρές θυσίες εξασφάλισε ο ελληνικός λαός.

Είναι μία μεθόδευση που έρχεται ως συνέχεια των υπονομευτικών παρεμβάσεων των Βρυξελλών σε προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει σοβαρές ιδιωτικοποιήσεις, όπως της ΔΕΠΑ, και σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, όπως της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Ενισχύεται έτσι η άποψη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και όχι προσπάθειας εξόδου της από την κρίση.

Μόνο που οι υποκινούντες τις μεθοδεύσεις αυτές επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια και αποδεικνύονται ανίκανοι να αξιολογήσουν την εκρηκτική -πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά- κατάσταση της χώρας και τις συνέπειες μίας πολιτικής κρίσης όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ενωση συνολικά.

Εκτός κι αν βλακωδώς πιστεύουν ότι δεν θα είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση εκείνη που θα κατηγορηθεί ότι έσπρωξε στο βάραθρο μία χώρα, η οποία εξάντλησε τα όρια αντοχής της και ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της, αν και το πρόγραμμα που της επιβλήθηκε ήταν εσφαλμένο και ακατάλληλο.


Για την Ελλάδα, αλλά και για την ΕΕ, ο μοναδικός δρόμος είναι αυτός που οδηγεί στην ανάπτυξη. Η εμμονή σε υφεσιακές πολιτικές δεν είναι αυτήν τη φορά εσφαλμένη επιλογή, αλλά συνειδητά εγκληματική μεθόδευση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.