.«Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε πιο βίαιους κυκλώνες»

Οι μετεωρολόγοι δεν έχουν καταφέρει να καθορίσουν ακόμη τι είναι αυτό που συνδέει την εμφάνιση κυκλώνων με την υπερθέρμανση του πλανήτη, ωστόσο αναμένουν ότι θα παρουσιάζονται ολοένα και πιο βίαια καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών.

Την ώρα που οι Φιλιππίνες μετρούν τους νεκρούς που μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000 μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, στη Βαρσοβία ξεκινούσε τις εργασίες της η 19η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στην οποία μετέχουν περισσότερες από 190 χώρες και μια στρατιά ειδικών επιστημόνων.

Η μελέτη των κυκλώνων ωστόσο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις, καθώς οι επιστήμονες δεν μπορούν να στηριχτούν σε επαρκείς βάσεις δεδομένων, αφού δεν υπήρχαν δορυφόροι πριν από τη δεκαετία του 1970, σημείωσε ο Φαμπρίς Σοβέν, ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογικών Ερευνών της Τουλούζης.

"Δεν διαθέτουμε ένα στήριγμα", παραδέχτηκε ο Ερβέ Λε Τρε, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πιερ και Μαρί Κιουρί, που ειδικεύεται στην ψηφιακή απεικόνιση κλιματολογικών μοντέλων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.