.«Με κατάρρευση κινδυνεύει η κυβέρνηση Σαμαρά αν η τρόικα απαιτήσει νέα μέτρα»

Καθόλου αισιόδοξος για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, δεν είναι ο γνωστός αρθρογράφος του Reuters, Hugo Dixon, καθώς όπως υποστηρίζει, δεν έχει διανυθεί ούτε η μισή διαδρομή.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να εκθέσει τα κεκτημένα συμφέροντα που προκαλούν προβλήματα στην οικονομία», σημειώνει και προσθέτει ότι «δεν έχει πατάξει τη φοροδιαφυγή, ούτε έχει προχωρήσει αρκετά στις ιδιωτικοποιήσεις».

Ο αρθρογράφος σημειώνει πόσο εύθραυστος είναι ο κυβερνητικός συνασπισμό του Αντώνη Σαμαρά, που θα μπορούσε να καταρρεύσει εάν η τρόικα επιβάλει νέα μέτρα λιτότητας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική κρίση σε νέα φάση.

Το καλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να προχωρήσει σε έναν ρητό διαχωρισμό ανάμεσα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τη λιτότητα και να πείσει τους πιστωτές ότι η προσπάθειά της είναι σοβαρή ενώ η λιτότητα δεν είναι απαραίτητη.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, η ατμόσφαιρα στην Αθήνα είναι τεταμένη και ένας από τους λόγους είναι η δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίες ακολούθησαν τον φόνο του αριστερού ράπερ, Παύλου Φύσσα.

Κανείς δεν είναι αρκετά σίγουρος αν πρόκειται για έναν νέο φαύλο κύκλο βίας, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, να διώξει μακριά τους τουρίστες και να υπονομεύσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη…

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.