.Από... Ιανουάριο και βλέπουμε για τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών

Σπεύδουν... βραδέως κυβέρνηση και δανειστές σε αυτό τον τελευταίο (;) γύρο διαπραγματεύσεων.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι η τρόικα είναι αυτή, που ευθύνεται για τις όποιες καθυστερήσεις έχουν επέλθει στη διαδικασία: «Η καθυστέρηση είναι δικό τους θέμα. Εμείς ήμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι. Έχουμε κι εμείς υπομονή. Θέλουμε βέβαια να κλείσουμε σύντομα. Τα δημοσιονομικά είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Θα καταλήξουμε, αλλά όχι αύριο», δηλώνει με νόημα στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Πάντως, από ό,τι φαίνεται, ούτε στο υπουργείο Οικονομικών βιάζονται ιδιαίτερα για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις των αρμόδιων παραγόντων είναι πως το Δημόσιο έχει χρήματα στα ταμείο του με ασφάλεια μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο. 

«Συνεπώς», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, «δεν υπάρχει κανένας λόγος σπουδής, τη στιγμή, που πρέπει να διαπραγματευτούμε για μια σειρά θεμάτων». Αυτά είναι ο φόρος στα ακίνητα, το λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες, οι απολύσεις στο Δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα φορολογικά έσοδα, η φοροδιαφυγή και το ασφαλιστικό. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, μόνο έκπληξη δεν θα αποτελέσει το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μέχρι τότε, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν αύριο δύο φόρες με το Γιάννη Στουρνάρα - στις 12:00 και στις 17:00 -, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η αναβληθείσα σήμερα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Πέμπτη θα αναχωρήσουν - όπως και ο υπουργός Οικονομικών - για το Eurogroup και το Ecofin.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.