.Παπούλιας: Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς

Σε δηλώσεις προχώρησε λίγο μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στέλνοντας μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι ο ελληνικός λαός έδωσε ότι έπρεπε να δώσει για να ξεπεραστεί η κρίση, δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο, και δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς. 

Θύμισε, επίσης, το αίμα που έδωσε η Ελλάδα στη μάχη εναντίον του φασισμού το 1940 και σημείωσε ότι σήμερα η Ευρώπη δεν πρέπει να το ξεχνάει. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπούλια έχει ως εξής: 

«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού, του ιταλικού φασισμού του 1940. 

Ηταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. 

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του κι ό,τι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση. Κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. 

Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.