.Συνάντηση Δαμανάκη-Βενιζέλου για την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε.

Με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία για την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε., που, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο».

«Η Ελληνική Προεδρία κατά το Α’ Εξάμηνο του 2014 συμπίπτει, όμως, με τη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άρα, έχει πραγματικά πολύ μεγάλη σημασία να μετέχει η Ελλάδα με θέσεις, με απόψεις, σε αυτή την επεξεργασία του ευρωπαϊκού μέλλοντος», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η κρίση που ταλανίζει την ευρωζώνη και γενικότερα την Ευρώπη χρόνια τώρα, μπορεί να ξεπεραστεί με έναν τρόπο μόνο. Μόνο μέσα από περισσότερη Ευρώπη, από μια Ευρώπη που στηρίζεται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. «Θα ξαναπολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση για την Ευρώπη, η οποία τώρα διεξάγεται με πολύ στενούς, τεχνικούς, οικονομικούς όρους. 

Δεν υποτιμούμε την αγορά, δεν υποτιμούμε τα οικονομικά δεδομένα, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα δημοκρατικών θεσμών, όταν έχουμε να κάνουμε με κράτη, κοινωνίες, λαούς, πολίτες, αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ένας καθαρός πολιτικός προσανατολισμός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «η κ. Δαμανάκη, γιατί ξέρω ότι μπορεί να παρουσιάσει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, κυρίως, στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, την πραγματικότητα για την Ελλάδα, το μεγάλο δημοσιονομικό επίτευγμα που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και τώρα τη μεγάλη μας ανάγκη, την μεγάλη μας προτεραιότητα για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας».

«Πιστεύω ότι θα είναι μια εξαιρετική Προεδρία, μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά. Είμαστε ήδη σε συνεργασία, και για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου, που αφορούν τη θάλασσα, τη ναυτιλία, την αλιεία, αλλά και για τις υπόλοιπες προτεραιότητες. 

Ελπίζω ότι θα μπορούμε να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας για τη θαλάσσια πολιτική, τη γαλάζια ανάπτυξη, την ασφάλεια στη θάλασσα, τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο, ζητήματα δηλαδή που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τη χώρα», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Δαμανάκη.

Και κατέληξε: «Είναι πολλές και σημαντικές οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Η Ελλάδα έχει κάνει μια πολύ μεγάλη πρόοδο που αναγνωρίζεται πια απ’ όλους στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας και είναι σημαντικό να γνωρίζω κι εγώ τις απόψεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσπάθειές μας, ώστε η Ελλάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης, με βάση ένα σοβαρό παραγωγικό σχέδιο.»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.