.Ο Τόμσεν επιστρέφει στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου για την αξιολόγηση

Στην Αθήνα επιστρέφει στις 23 Σεπτεμβρίου ο Πόουλ Τόμσεν για την νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανακοίνωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον ότι το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν θα έλθει στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την καταγραφή της προόδου.

Το στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως όπως έχει καταδεχτεί από την αξιολόγηση του Ιουλίου οι ελληνικές αρχές συνέχισαν να κάνουν αξιέπαινη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στο σκέλος των θεσμικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς για το εάν η καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος στο 8μηνο 2013 θα δρομολογήσει νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικούς χρέους είπε ότι η αξιολόγηση θα δείξει ποια είναι η κατάσταση. 


Επανέλαβε ωστόσο πως το Eurogroup έχει δεσμευτεί να παρέχει επαρκή στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα από αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα.

Σε ερώτηση για την εκτίναξη της ανεργίας στην Ελλάδα στα επίπεδα του 28% σημείωσε πως το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο με την ανεργία και ειδικά με την ανεργία των νέων. 


Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.