.Εκρηκτική η κατάσταση στον χώρο της Παιδείας

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στον χώρο της Παιδείας, μετά τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αλλά και την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. 

Η μή νομιμότητα του επίμαχου σχεδίου διατάγματος, έγκειται στο ότι έπρεπε να είχε εκδοθεί έως τη 10η Μαρτίου 2013, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. 

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι δάσκαλοι , η συνδικαλιστική ηγεσία των οποίων συνεδριάζει σήμερα για το θέμα αυτό.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς, όπως λένε, η φετινή χρονιά βρίσκει τα σχολεία με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν κλείσει 1.200 σχολικές μονάδες, και θα κλείσουν άλλες 120 με τον νόμο για το νέο λύκειο.

Χθες, ο υπουργός Παιδείας, απέσυρε την τροπολογία από το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο, που προέβλεπε ότι σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μπορεί να αυξηθεί κατά 10%. Υπενθυμίζεται, ότι η αναλογία σήμερα είναι ένας δάσκαλος ανά 25 μαθητές.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.