.Τα Ηνωμένα Έθνη τιμoύν τη Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τιμά σήμερα τη Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα, η οποία καθιερώθηκε το 2009.
Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα μιλήσουν για την προσωπικότητα και τους αγώνες του νοτιοαφρικανού ηγέτη ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον, ο τραγουδιστής και ακτιβιστής Χάρι Μπελαφόντε και ο στενός φίλος του Μαντέλα, Άντριου Μλαγκένι.

Όπως αναφέρεται από τον ΟΗΕ, θα τιμηθεί η συνεισφορά του στη Δημοκρατία, τη φυλετική δικαιοσύνη και στη συμφιλίωση, ενώ συνάμα θα γιορτασθούν τα 95α γενέθλιά του.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα παραμένει στο νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοαφρικανική προεδρία.
"Ο Μαντίμπα παραμένει στο νοσοκομείο στην Πρετόρια, αλλά οι γιατροί του επιβεβαίωσαν ότι η υγεία του βελτιώνεται σταθερά", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα χρησιμοποιώντας το όνομα με το οποίο ο Μαντέλα είναι γνωστός στη φυλή του.
Η σημερινή ανακοίνωση συμπτίπτει με τα 95α γενέθλια του Μαντέλα. Τις ευχές του για τα γενέθλια του Μαντέλα απέστειλε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.