.Β. Σόιμπλε: Νέο «κούρεμα» δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας

Τέλος στα σενάρια που αναπτύσσονται αυτήν την περίοδο για νέο «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους, έθεσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Να μη συνεχίσετε τη συζήτηση για νέο κούρεμα. Δεν είναι προς όφελός σας", δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του είπε ότι το πρόγραμμα για κούρεμα του χρέους, χωρίς άλλα μέτρα, μόνον μεταθέτει το πρόγραμμα στις επόμενες γενιές.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι τώρα έχει επιτύχει το δεύτερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και το 2014, εάν η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα αποφασίσουμε ενδεχομένως και εάν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα. 

Πάντως απέκλεισε νέο κούρεμα των ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας, ενώ για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης είπε ότι "τότε πρέπει να απαρνηθείτε τους βασικούς κανόνες του. Δεν μπορείς να παίρνεις εγγυήσεις και να ζητείς να τις κουρέψεις. Αλλιώς είστε ψεύτες. Σας συμβουλεύω να μην συνεχίσετε αυτήν τη συζήτηση. Πρέπει να πείσετε τους συνομιλητές σας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη".

Σε ομιλία του σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σόιμπλε απηύθυνε ταυτόχρονα σύσταση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας. (λόγω και της γραφειοκρατίας, είπε, ενώ έφερε ως παράδειγμα ότι το δικό του γραφείο στη Γερμανία παρέχει εκπαίδευση σε εφοριακούς).

Εξάλλου, 
ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μαξίμου,  ενώ ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου και ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Λαζαρίδης.
 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι "το ποτήρι είναι πιο πολύ γεμάτο" ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. 

Επίσης, φέρεται να έκανε θετική αναφορά στη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι στο εξής θα επιταχυνθούν περισσότερο οι ρυθμοί των μεταρρυθμίσεων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.