.Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πυρά ανάμεσα στο στρατό και διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι

Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Κάιρο από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο στρατό και οπαδούς του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μόρσι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως υπάρχουν τραυματίες από πυροβολισμούς μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι, καθώς ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων προσπάθησε να κάνει πορεία προς το στρατόπεδο στο οποίο κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος.

Ωστόσο, ο αιγυπτιακός στρατός υποστηρίζει ότι δεν άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών.

Εξάλλου, δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά άγνωστων ενόπλων στην πόλη Ελ Αρίς, στο Σινά, μπροστά σε ένα δημόσιο κτίριο, ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Οι αστυνομικοί φρουρούσαν το κτίριο όταν οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο φιλελεύθερος συνασπισμός της Αιγύπτου απηύθυνε "επείγουσα έκκληση" προς τους υποστηρικτές του να βγουν σήμερα στους δρόμους σε απάντηση στις διαδηλώσεις των ισλαμιστών υποστηρικτών του Μόρσι.

Παράλληλα, ο μεταβατικός αρχηγός του κράτους της Αιγύπτου, διέλυσε την άνω βουλή με προεδρικό διάταγμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Μόνον η άνω βουλή, η λεγόμενη Σούρα, παρέμενε σε λειτουργία μετά την διάλυση της κάτω βουλής από το στρατό λίγο πριν ο Μόρσι εκλεγεί, πριν από ένα χρόνο.

Εξάλλου, τα αιγυπτιακά στρατεύματα βρίσκονται "σε ετοιμότητα" στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος, αλλά διέψευσε μια πληροφορία της κρατικής εφημερίδας "Αλ Αχράμ" σύμφωνα με την οποία οι επαρχίες του Νότιου Σινά και του Σουέζ κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφότου ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε αεροδρόμιο στην πόλη Ελ Αρίς του Σινά. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.