.Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Σε 17 ανήλθαν οι νεκροί σήμερα στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο, την ώρα που οι υποστηρικτές του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διαμαρτύρονταν για την ανατροπή του από τον στρατό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Η κρατική τηλεόραση δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός θα επέμβει για να δώσει τέλος στις συγκρούσεις που σημειώνονται απόψε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενους στον Μόρσι.
 
"Δεν θα πάρουμε το μέρος κάποιου. Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή των διαδηλωτών", δήλωσε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι. "Ο στρατός θα επέμβει για να χωρίσει" τις δύο αντίπαλες πλευρές, πρόσθεσε.
 
Παράλληλα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου απελευθέρωσε απόψε τον Σάαντ αλ Κατάτνι, επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, το οποίο είναι ο πολιτικός βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων, και τον αναπληρωτή ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Ράσιντ Μπαγιούμι.

Την Τετάρτη το βράδυ ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και προχώρησε στην συνέχεια σε συλλήψεις στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων, από τους κόλπους των οποίων προέρχεται ο Μόρσι.
 
Το ΜΕΝΑ διευκρίνισε ότι ο Κατάτνι και ο Μπαγιούμι έμειναν υπό κράτηση για δύο ημέρες και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η εισαγγελία "βεβαιώθηκε για τον τόπο κατοικίας τους στο πλαίσιο μιας έρευνας για υποκίνηση σε φόνο" διαδηλωτών, μετά τον θάνατο την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οκτώ διαδηλωτών που εξαπέλυσαν επίθεση στην έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Μοκάταμ, προάστιο του Καΐρου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.