.Κοντά σε συμφωνία κυβέρνηση-τρόικα

«Με τις πιθανότητες να έχουν αυξηθεί σημαντικά για συμφωνία», σύμφωνα με τη δήλωση κορυφαίου παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν εκ νέου αύριο στις 12 το μεσημέρι, προσδοκώντας να οριστικοποιηθούν τα κείμενα, βάσει των οποίων, θα υπάρξει «πολιτική συμφωνία» στο Eurogroup της Δευτέρας για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.
Στη συνάντηση θα είναι παρούσα και η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δεδομένο ότι το Δημόσιο συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων. 

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και οι 12.500 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα (καθηγητές, μέλη δημοτικής αστυνομίας, υπάλληλοι ΟΤΑ, κ.λπ.) θα τεθούν αναγκαστικά σε καθεστώς κινητικότητας- διαθεσιμότητας, καθώς η τρόικα απέρριψε έστω και ως ιδέα τις «μετατάξεις».
 
Πάντως, φαίνεται ότι «κλείνει» το δημοσιονομικό κενό, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014, με την αποφυγή «ανεπιθύμητων μέτρων» (κατά τον χαρακτηρισμό του κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.