.Τριάντα πέντε νεκροί από πυρά εναντίον υποστηρικτών του Μόρσι

Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου,ανακοίνωσε Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.
Η αστυνομία και ο στρατός προσπάθησαν σήμερα τα ξημερώματα να διαλύσουν δια της βίας συγκέντρωση υποστηρικτών του αποπεμφθέντος από τον στρατό Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και 40 τραυματίσθηκαν τα ξημερώματα, όταν η βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι, δέχθηκε επίθεση, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού "ομάδα τρομοκρατών" προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Νωρίτερα, πηγές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είχαν κάνει λόγο για στρατιωτικά πυρά κατά πλήθους ισλαμιστών που συμμετείχε σε καθιστική διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 34, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης , 16, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.Εκπρόσωπος της Αδελφότητας δήλωσε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν άοπλοι.

Σημειώνεται πως το σαλαφιστικό κόμμα αλ-Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τη "σφαγή" των ισλαμιστών διαδηλωτών μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε "εξέγερση".

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.