.Αντ. Σαμαράς: Η εξάντληση της τετραετίας είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης

Η εξάντληση της τετραετίας είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι η σταθερότητα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι απαιτούνται σταθερά βήματα για να προωθηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Δεσμεύτηκε παράλληλα για καλύτερο συντονισμό στα τρέχοντα ζητήματα και σχεδιασμό σε βάθος χρόνου.

«Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και να φέρουμε σε πέρας τις θεσμικές αλλαγές» σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός και έκανε ειδική αναφορά στο τι πρέπει να γίνει στη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση. 

«Δεν έχει η Ελλάδα καιρό για χάσιμο. Απαιτείται ταχύς βηματισμός. Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του αλλά η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόπου» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είπε ότι έχει μπροστά της να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δόση του δανείου. «Έχουν γίνει πολλά, αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πρέπει να τρέξουμε την προετοιμασία για την προεδρία της ΕΕ.  

Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να πιάσουμε τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα έτσι ώστε από του χρόνου να είναι εφικτή η ανακούφιση εκείνων που έχουν υποφέρει περισσότερο μέχρι τώρα.

Στις άμεσες προτεραιότητες του είπε ότι είναι πάντα η ανάκαμψη της οικονομίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προσέλκυση επενδύσεων για να αποφύγουμε τα νέα μέτρα. Υπογράμμισε δε ότι «πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε αυτούς τους στόχους». Τέλος είπε ότι στόχος είναι πάντα να διορθωθούν οι αδικίες των τελευταίων χρόνων, να στηρίξουμε τους ασθενέστερους και να επιμείνουμε στην ασφάλεια του πολίτη.

Χρέος όλων είναι να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα, καθώς οι 'Ελληνες περιμένουν πολλά, είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο, αφού έφυγαν οι κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών. "Δεν τους ενδιαφέρει η κομματική καταγωγή και προέλευση κανενός. 

Η τοποθέτηση δεν δείχνει κομματική δικαίωση, αυτό που έχει σημασία είναι να δικαιώσετε την ελπίδα των Ελλήνων" ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί η κυβέρνηση να πετύχει, πάνω από κομματικές και προσωπικές προτεραιότητες οι οποίες, όπως τόνισε, περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, όταν πήρε το λόγο, ανέφερε ότι όσα είπε ο πρωθυπουργός τον απηχούν πλήρως και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την νέα αφετηρία. 
Μίλησε για εξάντληση τετραετίας, για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και δρομολόγηση της συνταγματικής αναθεώρησης με κοινωνικό πρόσημο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.