.Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Νωρίτερα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην πρώτη σειρά έλαβαν θέση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και δίπλα του ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος.Δεν ορκίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο Δουβλίνο ενώ η ορκωμοσία του θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Αφού υπογράφηκε το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, ο πρωθυπουργός και τα νέα μέλη της κυβέρνησης μαζί με όσα διατήρησαν το χαρτοφυλάκιο τους μετέβησαν στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος, στη νέα κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, στην οποία αναλαμβάνουν κυβερνητικό αξίωμα πολλά νέα πρόσωπα.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ επικεφαλής υπουργείων αναλαμβάνουν ο Ιω. Μιχελάκης στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Κ. Μητσοτάκης στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης στο Ναυτιλίας, ενώ υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση τοποθετείται ο Π. Καψής. 

Επίσης, ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ επιστρέφει στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Υποδομών, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Ι. Μανιάτης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.